Skrzeczenie na wyciśniętym sprzęgle??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to może być???
Terkotanie na wyciśniętym sprzęgle a niekiedy jakieś dziwne odgłosy? Podejrzewam najbardziej łożysko oporowe bo podczas wciskania terkotanie zanika! podejrzewam też że może być to cały układ wydechowy przy kolektorze, ale może skrzeczeć?

Pomóżcie?????

Raczej lozysko oporowe... ja mam takie cos, ze terkota jak puszczam sprzeglo, a jak wcisne to przestaje, poza tym w chlodniejsze dni na poczatku jazdy kiedy jade na luzie to cos trzeszczy w okolicach sprzegla... ale mam tak juz od kilku dobrych miesiecy i jak na razie sie jezdzi... w Ladzie oprocz plastikow trzeszczy tez masa innych rzeczy Pozdrawiam !

Też zauważyłem ze wystarczy że jest troche zimniej i coś tam jeszcze daje się we znaki, a tak to na wyciśnietym ostro terkoczy.No cóż pojeżdzimy i zobaczymy.
dziekówka

lozysko.
ale nie ciesz sie, u mnie nowka sztuka tez grala. Dopiero drugie trafilem takie w miare.

Cytat:
Terkotanie na wyciśniętym sprzęgle a niekiedy jakieś dziwne odgłosy? Podejrzewam najbardziej łożysko oporowe bo podczas wciskania terkotanie zanika!

Co to znaczy "wyciśnięte" ? ??? Puszczone?? czy znaczy że pedał jest wciśnięty do podłogi i sprzęgło jest wyciśnięte. W takim razie co znaczy "wciskanie"?? Wciskanie pedala?

Jak na moje oko to jesli terkocze przy wcisnietym pedale to jest to lozysko a jesli przy puszczonym pedale to nie wiem . Moze oleju jest w skrzyni troche malo. Sprawdzales?