Co sadzicie o tzw. ogrzewaczu do akumulatora?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy warto kupic takie cos?u nas kosztuje cos takiego 15 zlotych i niby pomaga przy odpalania auta w zimie!

tak. Zaklecia tez pomagaja
powaznie - odpusc sobie, lepiej podladuj albo wymieni aku, sprawdz ladowanie, klemy poczysc etc.

A jak to działa? Czy to jest na prad jak podgrzewacze lusterek? A może to jakiś kocyk poprostu?

Chyba lepiej kupić dobry akumulator i wyregulować porządnie samochód przed zimą!!

Polecam na zime obsmarować klemy porządnie wazeliną i jak masz w miare sprawny to nic go nie ruszy.....
a te ogrzewacze moim zdaniem to totalna kicha......

nie polecam

a ja mam takie futerko u siebie tylko ze niewiem czy to dziala no ale moj aku w futrze z norek prezentuje sie fantastycznie. (pewnie cos tam daje ale nielicz na te kozuszki)

Moj natomiast ubiera sie u Armaniego i mowi, ze dobrze mu tak

oblozyc steropianem.(mozna)

i z ksiazki " wlaczyc na pare sekund swiatla, aby podgrzac akumulator, przed rozruchem"

...i wlasnie zapalenie reflektorow daje taki sam efekt, tyle ze nie placisz 15 zl (jak wnioskuje )

Mój kwasik w zimie jest również ubrany w folię z pianką (takie ustrojstwo pod panele podłogowe).Zrobiłem z tego "skrzynkę z pokrywką" i w nią wsadziłem kwasika.A jeżeli chodzi o podgrzanie akumulatora przed uruchomieniem Ładnej to polecam włączyć tylko światła pozycyjne na parę chwil...i włala a po małym rozgrzaniu silnika- pomalutku do przodu.

Cytat:
2004-11-14 21:17:45, zax pisze:
a te ogrzewacze moim zdaniem to totalna kicha...... nie polecam

Co też wygadujesz Zax, jak to kicha? Przecież z reguły te patenty mają uchwyty dzięku którym przyjemnie się niesie akumulator do domu do naładowania .
A tak na poważnie jak aku jest dobry, ładowanie masz OK to żadne patenty nie są potrzebne. No i oczywiście tak jak już napisano zawsze warto przed rozruchem pobudzić aku włączaniem świateł na 2-3 sekundy

Skoro mowa o pobudzeniu aku - to mysle,ze podobnie wychodzi z pobudzaniem u mnie, gdy zamyka mi sie centralny po przekreceniu stacyjki - tez przeciez centralny ciagnie z aku

tak apropo tych wynalazków czy tez steropianu to proponował bym się zastanowić powaznie bo przecież to działa prawie ja lodówka turystyczna czyli jak sie nagrzeje to niby przez godz może i trzyma ciepło ale ja ochłodzi to zazwyczaj dłużej trzyma zimno także w/g mnie to tylko pogarsza sprawe a nie pomaga.
Pozatym dołączam się do sposobu włączenia jakiegoś odbiornika prądu przed kopem jaki daje rozrusznik , a najlepiej znaleść garaż i po kłopocie

No mnie tez to zastanawia....Jak jest -20 przez cala noc to musialby byc naprawde super izolator zeby sie temp. nie wyrownala