Cytat:
|
2004-12-03 21:04:01, wolczan pisze:
1) mam taki oto problem... wsiadam rano do auta lub po dłuższym odstawieniu go wrzucam wsteczny i światla dzialaja.... przejade pare metrów i gdzies znikaja... 2) musze wymienic łożysko kolumny kierowniczej bo ma okrutne luzy i jaki jest jego koszt. 3)chce kupic tarce BREMBO i klocki Ferrobo czy jakos tak... i ile takowe żeczy kosztują. 4)przestalo dzialac mi oświetlenie środkowej konsolety (regulatory nawieu i światło w popielniczce , co moglo byc przyczyną??? z góry thx. wolczan
|
|
1) czujnik wstecznego do wymiany..prawdopodobnie po nagrzaniu traci kontakt choc na oko to powinno byc odwrotnie..tak czy owak do wymiany
2) o lozysku nic nie wiem...ale czy na pewno masz luzy czy to czasem nie ta nieszczesna tulejka na kolumnie kierowniczej co lubi sie wysunac??
3) nie wiem..niech ktos tnny powie..na moje oko klocki w granicach 200 tarcze w granicach 300
tez zalezy gdzie kupujesz..poszukaj w sieci po prostu i bedziesz znal szacunkowe koszty
4) przyczyny nieswiecenia elementu nieliniowego (zarowki) moga byc dwie
1) brak zasilania 2) przerwane wlokno zarowki
obstawiam odp nr 2. po prostu sprawdz te zarowki..zeby wyjac sterowanie nawiewem poszukaj w archiwum ja juz nie mam sily..zeby sprawdzic zarowke w popielniczce musisz rozebrac pol konsoli srodkowej..najpierw wyjmujesz ten plastik z mieszkiem zmiany biegow potem odkrecasz 4 srubki od wneki po radiem na koncu dwie srubki od popielniczki i wyjmujesz calosc..nie pomyl tylko kolejnosci przy skladaniu..najpierw wsadzasz popielniczke potem dopiero wneke pod radiem
inaczej popielniczka nie bedzie sie otwierala
pozdro