Uwaga gazowicze!!!Niemile prognozy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czytajcie uwaznie

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2005-12-16 13:38:10 ]
[ powód edycji: poprawka tytułu :) ]

a to podziekujcie nowemu rzadowi. Poprosze te podwyzki i zaraz potem przedterminowe wybory. No i przekonamy sie, o ile spadlo baranom poparcie.
Taaa, ale im sie zajebisie zwieksza wplywy... A ile stacji upadnie? Ilu monterow? Ilu taksiarzy pojdzie na kuroniowke? I kto k.wa bedzie te podatki placil? Po prostu ludzie wroca do benzyny....
Mnie to nie zwilza, bo nie mam gazu, ale wyobrazam sobie, jak beda (w razie wprowadzenia kacyzy) ci, co wlasnie se pozakladali gaz do drozszych bryczek. ojojoj....
Ale podejrzewam, ze to nie przejdzie. BOJA sie fali spolecznego niezadowolenia, ktora to rosnie od poczatku tej, za przeproszeniem, kadencji.
Temat nie przejdzie....
Zobaczycie, sami taksiarze wywalcza.... uszy do gory gaziarze! To nie przejdzie (mam nadzieje i pewnosc na 70 proc.). A jesli walna akcyze, to nie az tak duza....

Bez przesady z tą winą nowego rządu - wszystkie ceny idą ku Unijnym - cena benzynki już lekko podobna i to samo ma być z innymi paliwami
Inna sprawa, że za ekologię w innych krajach są jakieś dotacje

Juz tak nie bron tych troglodytow.

Unia unia, to latwa wymowka... gowno tam. Ile kosztuje gaz np. we wloszech? jaka jest proporcja jego ceny do cen wachy? Juz wez nie pitol.

A Ty tego nie robisz? Cały czas narzekasz na rząd, a czemu nie zostałeś posłem

Bo rząd mamy wyjęty z XIX wieku, banda ludzi wierzących w bajeczki i mity do tego bojących się parad równości i równie podobnych pierdół. Jak usłyszałem, że kaczor chce TV dla rządu i opozycji to przez dwa dni z rzędy sprawdzałem czy to nie jest prima aprilis. Ja takiego debilizmu nie wymyśliłbym po pół litrze i to po nowej cenie jak to mawiał Karczmarek.
Jeżeli minister podwyższy akcyzę, to nadstawi du…y i jeśli wtedy nie zareaguje odpowiednio premier to się ośmieszy i to na własne życzenie, a każde tłumaczenie będzie wrecz infantylnie wyglądać i tym bardziej się pogrąży. Panowie rząd wdepnął w g… i żeby było śmieszniej sam je wcześniej zrobił.
DEx

mamy co sobie wybrakiśmy,rząd świętojebliwych osłów i króla kaczora pierwszego.to nie XIX wiek a średniowiecze

Cytat:
2005-12-15 23:39:45, MikeB pisze:
wszystkie ceny idą ku Unijnym

To czekam aż wreszcie zarobki zrównają się z unijnymi.....hurrraa będe zarabiał 7 tyś jako nauczyciel i stać mnie będzie !!!!!

Jak na razie to bena w góre, żywność w góre itd. a standard życia ten sam........

Mike jesteś w błędzie
pozdrawiam

A niech przypierniczą. Bena w Poznaniu jest po 3,71 wiec mnie tam zwisa. Jak bedzie gaz drogi to nikt nie bedzie na tym jezdzil i wszyscy gaziarze padną. Bedzie to kolejny dowód na to jaką mądrą władzę mamy.
A tak z innej beczki to dziwi mnie wypowiedź byłego ministra, że stosunek ceny benzyny do gazu jest u nas zly i powinien byc taki jak w calej europie. Ciekawe ile razy ten kolo zatankowal LPG w europie. Zero? Przeciez w tej chwili to mamy stosunek cen jak w Niemczech, czyli jeden z mniej korzystnych w europie....

wlasnie - skoro rownamy do cen unijnych, to trzeba zauwazyc, ze cena gazu WSZEDZIE jest wyraznie sporo nizsza od benzyny. Przeciez GAZ jest odpadkiem, jest "czystszy" ekologicznie - wiec MUSI byc taniej. NA stronach PZM sa srednie ceny paliw w Euroie - kto nie wierzy, niech sprawdzic. AA gaz ziemny to juz w ogole jest tanszy...

Koliber: nie obrazaj sredniowiecza...
MIKE: Krtykuje, bo jest co krtytkowac. A nie kandydowalem, bo mnie na to nie stac. Wiesz, ile kosztuje kampania? Zreszta - partie, z list ktorych nie wstydzilbym sie kandydowac, maja za male poparcie niestety.

sorry, ale przez te jednakowe avatary myle Gorala z Kolibrem i Leszka z Zaxem....

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-12-16 11:30:55 ]

Cytat:
2005-12-16 07:46:31, Koliber_111 pisze:
mamy co sobie wybrakiśmy,rząd świętojebliwych osłów i króla kaczora pierwszego.to nie XIX wiek a średniowiecze

Pozostaje pytanie: Czy mieliśmy lepszy wybór? Ja mam wrażenie, że te wybory dość dobrze oddają to jak wygląda społeczeństwo.
A tak w ogóle to kiedyś mówiliśmy, żeby polityki nie uprawiać na motonews

no mowilismy, ale jak widac politycy wykonuja takie ruchy, ze nie da sie o nich nie wspomniec.

bla blablabla bla blabla bla

Zawsze wszystkich łatwo krytykować
Czemu Zaxiu jestem w błędzie? Kto wybrał tych, których rządzą? Kosmici? Marsjanie?
Tak wiem ile to kosztuje Adamie, a i nie zawsze masz pewność, że Cię wybiorą Niestety niektórzy wolą głosować na tych co piszą programy pod publiczkę, niż to co realnie można zrealizować. Wiem, że ani PIS, ani PO nie są dobre, ale lepsze niż to co mieliśmy do tej pory A najlepiej, żeby te dwie partie się połączyły, no ale do tego nie dojdzie...:]

wlasnie a ja jestem za tym zeby benzyna i gaz byly po 10 zl za litr i zeby znow przesiasc sie na konie i galopowac z wiatrem we wlosach

Czemu nie można by wreszcie pomyśleć o jakichś środkach z napędem wiatrowym tzn deska z żaglem

Dopierdziela nam i tyle!

A opowiastki ze taksowkarze nie powzwola na to, miedzy bajki wlozyc mozna.

Tak samo mieli nie pozwolic na fiskusy - i co?

Rewolucja! Jesli pojda ich prac (albo rznac jak w rabacji) pojde i ja!

A jesli nie, to ja wyjezdzam z tego kraju, mam w nosie ze ktos walczyl o wolnosc nasza i wasza, bluznie mowiac w ten sposob, ale moglbym sie nazywac Helmut, jezdzic BMW, pozadnie zarabiac, telewizor kupowac w sklepie(a nie zworzony z wystawek).

Bo tu zeby nie narzekac na to, to trzeba dobrze zarabiac,czyli byc skurxxlem oszustem, albo miec W I E L K I E szczescie, bo nawet jak sie tyra jak 3 woly to i tak lipe sie ma !

Wiecie , to wszystko jest gra.Jak podniosa akcyze gazu i zainteresowanie bardzo spadnie, ludzie beda jezdzic na benzynie niz na gazie,benzyna bedzie rozchwytywana i atrakcyjniejsza, to podniosa cene benzyny, bo przeciez maja luke w budżecie po ostatniej obnizce akcyzy na paliwo.A o rope juz sie nie martwia, bo juz teraz przekroczyla o pare groszy cene benzyny (chociaz by w Gdansku), wiec to paliwo nie stanie sie konkurencyjne.Tak wiec mysle ze podwyzka akcyzy na LPG to zamierzone dzialanie majace na celu wyrownanie dziury budżetowej wzrosten cen Pb,po spadku popytu na gaz.Bo przeciez sama akcyza z gazu tego nie zalataja.
Ale odpukac, lepiej zeby tak sie nie stalo.

Obawiam sie panowie ze jesli to wejdzie (w co nie wierze jakas mniejsza podwyzka, a i owszem napewno bedzie bo to normalne- przeciez "tanie panstwo" musi zarabiac na nowe etaty, co po niektorych) to watpie ze Wasza teoria z przezueniem sie na bene czy rope czy tam olej roslinny bedzie dzialac... Ja tam widze ze sprzedaz miesiecznych biletow wzrosnie dwukrotnie ( ilosc Gapowiczow 10 krotnie ). Kogo juz teraz stac na jezdzenie na benie do pracy???
Ja sie przesiade na komunikacje i maja to jak w banku... zobaczymy ile na tej podwyzce akcyzy zarobia mocherowce!

Mnie tam na szczescie instalacja sie zwrocila za 20 razy )
Nie zazdroszcze nowym gazownikom...

A jak pisałem na forum,że podniosą gaz,bo rząd nie da się robić w konia na spadku sprzedaży benzyny i wzroście produkcji "zapalniczek",to prawie zostałem wyzwany od populistów.I co?Jednak miałem rację.A wypowiedź Franca tylko to potwierdza