MotoNews.pl
6 Przednia wycieraczka i spryskiwacz - razem ? (123668/12) - PT

Przednia wycieraczka i spryskiwacz - razem ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jeśli prawą dźwignię przy kierownicy pociągne do siebie to czy normalny jest stan , że razem ze spryskiwaczem (na przednią szybę) włącza się przednia wycieraczka (3 razy i zatrzymuje się) ?

Niebardzo - w tym czasie powinny się ruszyć wycieraczki na reflektorach.

Leszek, co ty chrzanisz, nie wiem jak to jest w "7" ale w samarze to, co podaje dadi, jest całkowicie normalne

poza tym - wtedy działają wycieraczki na reflektorach, gdy włączone są światła

to pisać że chodzi o samarę a nie o Ładę

Cytat:
2005-11-16 19:11:29, Huey pisze:
Leszek, co ty chrzanisz, nie wiem jak to jest w "7" ale w samarze to, co podaje dadi, jest całkowicie normalne

To mnie pocieszyłeś ale przyznam , że to poroniony pomysł równoległa praca wycieraczek i spryskiwacza. W suchą pogodę szyby dostają w kość zanim dotrze do nich płyn.

to masz kolego cosik z pompka, powinno psikac od razu

Cytat:
2005-11-16 20:42:20, Dadi pisze:
To mnie pocieszyłeś ale przyznam , że to poroniony pomysł równoległa praca wycieraczek i spryskiwacza. W suchą pogodę szyby dostają w kość zanim dotrze do nich płyn.

Tak jest w wiekszosci autek niestety.

Przecież to normalne - tak w każdym aucie jest - włączasz spryskiwacz szyby, to leje Ci płyn z dysz i przeciera wycieraczkami
[i]a że w ładzie często jest tak, że woda nie spływa z wężyków to efekt jaki widać, jest taki, że wycieraczki trą po suchej szybie a potem dopiero widać wodę

@Leszku - widać przecież, czego właścicielem jest autor posta

ja troche z innej beczki czyli tylna wycieraczka i spryskiwacz. chodzi mi o ten ostatni czyli spryskiwacz jak go włączyć??

Cytat:
2005-11-16 22:30:37, czyzyk84 pisze:
ja troche z innej beczki czyli tylna wycieraczka i spryskiwacz. chodzi mi o ten ostatni czyli spryskiwacz jak go włączyć??

Od siebie popychasz dźwignię włączenia wycieraczek - czyli 1 stopień odchylenia to właczenie wycieraczki tylnej, 2 półodchylenie to spryskiwacz na tylną szybę

Którędy się wlecze wężyk do tylnej wycieraczki ? Zdaje sie , że mój jest niedrożny
Czemu to zawsze coś wysiada przy paskudnej pogodzie....

[ wiadomość edytowana przez: Dadi dnia 2005-11-17 17:13:49 ]

MikeB zrobiłem tak jak mówiłes i włączyła mi sie wycieraczka tylna i przednie spryskiwacze Być może mam żle podłączone pompki ale tam jest i pare i niewiem ktura do czego

Dadi sadząc po rysunku na tej stronie http://www.autocat.ru/catalog/?model=18&group=14 weżyk do tylniego spryskiwacze idzie przednim prawym słupkiem, gdzies pod podsufitką i do tylnej klapy

Cytat:
2005-11-18 12:55:12, czyzyk84 pisze:
MikeB zrobiłem tak jak mówiłes i włączyła mi sie wycieraczka tylna i przednie spryskiwacze Być może mam żle podłączone pompki ale tam jest i pare i niewiem ktura do czego

Może masz teraz pominięte elektrozawory - pompka jest bezpośrednio podłączona do przednich spryskiwaczy ?
Dzięki za wskazówkę co do prowadzenia wężyka do tylniego spryskiwacza.

Tak - musisz popatrzeć ile masz elektrozaworków, bo pewnie na jednym wszystko spoczywa A ja np. w swoim zabytku mam 3 elektrozaworki - 3ci od spryskiwaczy reflektorów

to mam problem.. jak mam podłączony wężyk do spryskiwaczy reflektorów to wycieka mi cały płyn ze zbiorniczka po pierwszym użyciu.. i jedna wycieraczka nie chodzi na lampie.. jakieś propozycje?