| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-12-16 08:58:04 Napisz do Toyoty na Europę albo do Japonii-poważnie. A co przekrojów, to ja mam niestety tylko od łady i zaporożca... |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-12-22 13:23:44 Prawdopodobnie będę miałą zdjęcia przekroju tego sprzęgła - chcesz je jeszcze?? Jak tak to podaj meila.
Pozdrawiam Madzia |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-12-23 08:00:56 Pewnei chodzi o to, że dla toyoty sprzęgła robi/projektuje jakiś daikin czy cuś takiego... |
serwisSJ Zgłobice | 2004-12-23 08:07:40 Dokładnie tak |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-12-23 16:40:23 Witam
A to nie jest tak, że Toyota projektuje sama natomiast zleca wykonanie innym firmom? Tak sobie gdybam Pozdrawiam |
serwisSJ Zgłobice | 2004-12-27 13:22:49 Firma np. Toyota zleca przeygotowanie np. sprzegła danej firmie, podając swoje wymagania (momenty, wymiary itp). Firmy takie mają w bazie tysiace takich rozwiazan i praktycznie w tej chwili nie oblicza sie tego tylko dobiera konkretne gotowe rozwiazanie. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-12-28 10:20:39 Pociągnijmy trochę temat, mimo że autor się nie odzywa Jacy są główni dostawcy części dla Toyoty? Chodzi mi o tych prawdziwnych jak Nippo-Denso a nie Valeo... Pozdrawiam |
![]() OlaiJasiu Toyota Carina E Oborniki | 2004-12-28 16:44:30 Ja znalazłam przekrój pompy sprzęgła i siłownika sprzęgła, w polskiej ksiązce o Carinie czy to jest techniczny, jak nie ma wymiarów ? Bo przy projektowaniu te dwie rzeczy też powinny być chyba uwzględnione. Mam jeszcze książkę o Carine E wydawnictwo rosyjskie mogę zeskanować i wysłać jest wiecej niż w polskiej może się przydać. Tak do wszystkich - jest tam opisany silnik do cariny 2.0. gdyby ktoś potrzebował dajcie znać. Jasiu twierdzi, że jest dokładniejsza od polskiej (chyba przeróbka z książki angielskiej ) |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-12-29 13:07:46 Ja dostałam na meila coś takiego:
Wklejam tu - może komuś się przyda. |
krystek12 TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA LIFTB ... Wesoła Warszawa | 2004-12-31 08:54:53
moim skromnym zdaniem Ty musisz obliczyć to sprzęgło, przeliczyć je a rysunek możesz wstawić od bylejakiego producenta, np w swoim czasie w Toyocie był montowane sprzęgła Schacks (czy jak się to tam pisze). Poszukaj może gdzieś znajdziesz rysunki w *.dwg - a jak nie to weż prospekt, zrób skana, wstaw do np CADRastra - zrób co trza i właduj do AutoCada. Myśle że masz rozwiązanie. Nie przejmuj sie wykładowcą na Polibudzie - jest ich wielu i każdy sprawia wrażenie że coś robi........ Wielu z nas to przechodziło myśle że nie ma co tak sie zamartwiać tak prostą sprawą. Na Polibudzie jest i tak dużo roboty - więc myśle że należy pomyśleć jak zrobić aby się za bardzo nie narobić. pozdrawiam |