SZYBA - POMOCY!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIe moge podniesc tylnej lewej szyby!!!!! Myslalem ze to jest wina przycisku, ale jednak nie - rozebralem go i probowalem stykac ze soba, niestety szyba wciaz jest na dole... prosze powiedzcie co moglo sie stac i jak podniesc te cholerna szyba, bo narazie nie moge wstawic samochodu do warsztatu. Prosze pomozcie....!!
dzieki
wojtek

Jak otworzysz szybe do konca i trzasniesz tylnymi drzwiami to szyby lubia wyskakiwac z prowadnic.. niestety.. bedziesz musial chyba zdjac boczek...

Sprawdź, czy do przycisku dochodzi napięcie - może sie kabelek pokruszył - na mrozie to sie może w naszych cieplolubnych autach zdarzyć.

RS

moim zdaniem na 95% to kabel..po prostu pekl..nic nadzwyczajnego..55zeta w serwisie..wiem bo kupowalem..akurat sie cieplo zrobilo..to wymien..no a najpierw miernik do reki i sprawdz czy jest napiecie..

Nacisnij przycisk i poruszaj troche wiazkami przewodow.

Miałem chyba podobnie,szyba otwierała sie lecz nie zamykała.Parkuje pod blokiem więc zamieniłem bieguny na kostce przed sterownikiem w drzwiach -zamknąłem okno i już nie otwieram.Zobaczę wiosną- będzie cieplej.Drzwi tył lewy.

dzieki za wszelkie rady okazalo sie ze jest to jednak zasilanie... ale rozumiecie jak sie wkurzylem gdy wracam do domu po imprezie a tu jeb szyba nie chce sie podniesc... o czwartej w nocy narobilem tyle balaganu pod domem ze byscie nie pomysleli - ale chociaz espero przespalo sie w garazu..Jeszcze raz dzieki