Cosik nie tak ze skrzynią biegów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko ostatnio po dłuższej jeździe moim aułtkiem (toyota celica 2.0 16V rok 92) zaczołem sie niepokoić o moją skrzynie biegów. Gdy przełączam bieg z 1 na bieg 2 czuję opór przy wączeniu biegu. Na pozostałych biegach nie ma tego oporu. Co może być tego przyczyną

Opór?A co w tym dziwnego? A przy jakich obrotach przełączasz z 1 na 2 ,że czujesz opór,bo u mnie,chociaż niemam takiego auta jest też opór.

nie chodzi mi o to że nie moge tego biegu potem przełączyc na wyrzszy tak jak by sie skrzynia zacinała. tak się dzieje tylko z 2 biegiem z innymi nie ma problemu.

Cytat:
2005-01-06 13:58:34, aniol22 pisze:
nie chodzi mi o to że nie moge tego biegu potem przełączyc na wyrzszy tak jak by sie skrzynia zacinała.

Witam.
Musze się przyczepić
Jak to zdanie powyższe ma prawidłowo brzmieć:
1) nie chodzi mi o to że nie moge tego biegu potem przełączyc na wyrzszy tak jak by sie skrzynia zacinała
czy
2)Nie . Chodzi mi o to że nie moge tego biegu potem przełączyc na wyrzszy tak jak by sie skrzynia zacinała

... bo nieco się znaczenie zmienia.

Ostatniej wypowiedzi nie rozumiem, ale odnośnie pierwszej:
Pierwsze co mi przychodzi na myśl przy problemach z włączaniem biegu (przerabiałem to u siebie)to sprzęgło które nie rozłącza tak jak powinno. Co prawda masz problem tylko z dwójką ale odpowietrzyć układu nie zaszkodzi..

Pozdrawiam