grzechoo81 myszkow | w temacie troche nie jasno się wyraziłem, ale nie wiedzialem jak to po krótce napisać. Zaczne od początku. Mój znajomy ma w probe 2.5 zamontowaną instalacje 1wszej generacji i gaz doprowadzany jest do filtra powietrza, poczym razem z powietrzem wędruje przez przepływomierzc powietrza i kolektor do wtrysku. Wcześniej miał wpięty gaz do kolektora za przepływomierzem i nie mógł ustawić wolnych obrotów a jak już przez chwile był to falowały, pewnie przez to że na wolnych przepustnica jest całkiem zamknięta a powietrze idzie wtedy do wtrysku wężykiem od kolektora. Moje pytanie : mam w escorcie 1.4 wielwtrysk nowa instalke 1wszej generacji i nie moge ustawić wolnych obortow na zimnym silkimu, a gdy go zagrzeje to obroty falują, nie wpsomne o spalaniu 15litrow. U mnii gaz jest wpięty w kolektor tuż za przepływomierzem powietrza, który został wymontowany w jego miejsce wstawiony plastikowa rurka. Czy gdy wepne gaz do filtra powietrza to bedzie ok?? wszystko sie unormuje?? |