Kilka pytan o 525 tds

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przeszukalem wszystkie posty i za wiele sie nie dowiedzialem jak dotad moj tds-ik jezdzil zajeb...... a tu nagle jeb i stalo sie jezdzi teraz jak kupa nic nie ciagnie podejrzewam ze padlo turbo ale moze ktos z was powie mi cos wiecej.Jak odkrecilem kolektor (to nad wtryskami moze inaczej sie to nazywa jak tak to sorry) to zobaczylem w jego kanalach zaolejenie jezeli potwierdzicie ze to turbo to ile kosztuje wymiana a moze zregenerowac sie da za miejsze siano.A drugie pytanko to zaczal mi ciezko palic rano zaskakuje dopiero za 8-9 razem mam wrazenie jak by nie bylo paliwa w pompie nawet jak jest rozgrzany to pali po kilkunastu obrotach rozrusznika (przedtem po max 2-ch) .Duzo tego ale i problem jest wielki(dla mnie)
pzdr

Jeśli chodzi o cieżkie zapalanie rano to mogą być 2 powody nie grzeją świece lub to co u mnie padła pompka wstępna w zbiorniku
sprawdź świece żarowe jeśli są dobre to na bank padła pompka zamontuj zawór zwrotny tak jak ja to zrobiłem i po kłopocie tylko powoli rozgladaj się za pompką nowa to 700 zł. Jeśli zaś chodzi o odpalanie na ciepło to już sprawa pompy wtryskowej poprostu jest wyrobiona głowica koszt nowej to 2000 tys wiem bo moja też pada i powoli szukam używanej bo 2 klocki to dla mnie za dużo . Jeśli zaś chodzi o moc to nie odpowiem walczę z tym tematam szukaj postu piotrfire problem z 524.