Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-04 10:10:31 Przeciez woda sie nie miesza z paliwem a dolewanie czegokolwiek do cystern wzielo sie chyba z filmow. Zbiorniki paliwa na stacjach sa pod ziemia a jeden z ich parametrow to przepuszczalnosc wody. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-01-04 15:24:33 Spox..
Ale za to METANOL miesza sie z woda ![]() |
![]() Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-01-05 15:50:10 Cala ta ustawa jest roszke chora.. ja rozumiem wzgledy ekonomiczne, ze to rozpedzi rolnictwo, stworzy nowe miejsca pracy, kilku bogaczy bedzie ejszcze bardziej bogatych... ale wg. mnie to jest hmmm uposledzona ustawa, no bo jak mozna wyznaczac dolny limit metanolu czy bioetanolu w paliwie !! to co moze kiedys zatankuje i wleje do baku benzyne ktora bedzie miec nie 4% nie 6% ale qurcze 75% i co ? czy ktos kto bedzie sprzedawal taka benzyne zlemiae prawo?? nie ! bo ustawa zaklada dolny limit !!!
Druga sprawa to to ze ustawa ta jest niezgodna z konstytucja i i prawem UE!! mozna woszem ja wprowadzic ale z zastrzezeniem ze benzyna z bioetanolem bedzie jedna z kilku !!! a nie do kazdej benzyny bedzie on dolewany! Konstytucja RP pozwala nam na wybor !! bo ustwawa w obecnym wygladzie smierdzi mi monopolem Gudzowatego i Orlenu.... Ktos sie musi na tym wzbogadzic a ze zawsze to Gudzowaty to inna sprawa ![]() Pozdrawiam Lasombra |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-01-05 16:26:29 Boppaliwo jest energetycznie 3 RAZY droższe od paliwa z ropy naftowej (cena ON , benzyny bez akcyzy ok. 1 - 1.3 zł ) . To wszystko ! Całe podsumowanie głupiego tematu biopaliw . To tak jakby produkować w Polsce "rodzime" samochody po 100.000 zł za auto i uznawać to za ważną branżę przemysłu .
Co do komponentow na produkcję biopaliw : w Polsce zużywa sie kilka miliardow litrow paliwa , 5% biopaliwa w paliwie to (pi razy oko) 300 mln litrow spirytusu i bio-oleju , a na to wystarczy 1-2% areału uprawnego w Polsce . Oczywiscie , to nie znaczy , ze majac duze "moce produkcyjne" nalezy przeznaczyc miliard zlotowek na zakopywanie nadwyzek 2km pod ziemia (bylaby rownie duza sensownosc dzialania czerwonych matołkow) . |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-01-10 09:26:17 Petrolowcy trzymajcie się... ![]() W was uderzy to najbardziej... ![]() ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-01-10 14:37:38 Z wielką chęcią bym tych "ludzi" wyeliminował z gry... ![]() ![]() ![]() |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-10 15:32:30 Panowie a niby jak bylo z wyborem samolotu? Pic na wode. Znajomy bral udzial w przetargu na budowe hangarow w polowie ubieglego roku i jakos dziwnie juz wtedy bylo wiadomo pod jaki samolot trzeba projektowac... |
![]() Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-01-17 12:13:28 Juz wiadomo Prezydent zawetował ustwę o biożurach, a więc znowu dyskusja otwarta, ja mam nadzieję, że pOSŁY nie odrzucą weta. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-01-18 10:17:40 Zoltar to nie jedyny plus tej ustawy...
Zapis, który mówi o minimalnym porcencie udziału biopaliwa w benzynie spowoduje zmniejszenie sie o ten procent importu benzyny, a wzrost produkcji w polsce. Problem polega tylko na tym, że my to będziemy produkować. Qięc będą nam za to płacić (pewnie minimalną pensję) a korzyści z tego będzie miał BARTIMPEX S.A i inne takie. W konsekwencji i tak dostaniemy w plecy. |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-01-19 17:57:14
Przestań wierzyć w czerwone bzdury . Co z tego , że my to będziemy produkować ? Bio-paliwo jest energetycznie 3 razy droższe niż paliwo z ropy . Nikt , nigdy , nigdzie nie zbudował nowoczesnej gospodarki rozwijając przemysł , który produkuje 3 razy drożej niż ceny światowe ! Koniec pieśni , to był idiotyczny pomysł rozwijany przez czerwonych matołków . Na usprawiedliwienie tych matołków można dodać , że 90% ich pomysłów jest idiotyczna . |