Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-05-23 23:46:04 Ostatnio mialem tez robione wlasnie te simmerbloki. Tak to nazywali w zakladzie. Zbieznosci po wymianie tego nie kazali zrobic (w przeciwienstwie do koncowek drazka ktore to byly pozniej wymieniane) ale mowili ze z wywalonymi gumkami to o wiele szybciej sie rozwala amortyzatory i / lub ich mocowania. Ogolnie wszyscy polecali jak najszybsza ich wymiane aby uniknac w niedlugiej przyszlosci kolejnych zbyt szybkich wydatkow. |
scraby opel omega b combi a ... Mińsk Mazowiecki | 2006-05-24 12:17:02 oj sią pomyliłem, oczywiście 4 paczki |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-05-24 23:22:28 Przeplaciles. Ja bulilem za wymiane wszystkich czterech 300 zl ![]() |
![]() afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2006-05-25 10:17:41
A ja 100zl wymiana + zbierznosc. Czesci kosztowaly 100zl ![]() No... ale niewazne... |
![]() mitec OMEGA MV6 Nasielsk | 2006-05-25 22:55:36 pewnie jak ktoś założy najtańsze tuleje za 100 zł to każda kwota powyżej równa się przepłacenie, przyznam że sam też tak raz "zaoszczędziłem" i jak to się dla mnie skończyło.... wyrzuceniem stówki w błoto, autem nie dało się jeździć, były chyba jeszcze gorsze niż moje stare wybite ale po tygodniu skończyły tak samo jak one!! I niestety trzeba było założyć orginały... kąplet gum lekko ponad 400 zeta ale warto było ![]() wracając do tematu, jak najbardziej owe tuleje mają wpływ na geometrię auta... i powinna ona być ustawiona po każdorazowej wymiane tych gum pozdr |
![]() afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2006-05-26 01:18:46 Nie prawda...
To tylko mega upust w FOTA s.a. ![]() Bez sensu temat... |
![]() omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-05-26 09:45:58 Zastanawiałem się czy zabrać głos w tej sprawia. Jednak tak. Mechanicy jak robili mi zawieszenie, zaproponowali oryginały 'silent bloków' twierdząc że 'zamienniki' szybko się sypią (na podstawie swojego doświadczenia). Rozmawiamy o tulejach w wachaczach, a zatem jak nie sprawdzić/ustawić zbieżności? Można i tak, ale po każdej ingerencji w zawieszenie, która może mieć wpływ na zbieżność należy ją sprawdzić/ustawić. Na oryginałach przeleciałem 16 - 20 k km (po dziurach) puki co jest OK.
Rozmowa o cenie bez podania producenta jest bezcelowa. Zgadzam się że rozrzuty cenowe na części tego samego producenta są przeogromne. Przykład za termostat zapłaciłem z upustami 150% ceny za jaką Afx nabył termostat tego samego producenta, ja w okolicach w-wy Afx daleko poza w-wą. |