MotoNews.pl
4 Wpadło mi w ręce. (115783/27) - PT

Wpadło mi w ręce.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wpadł mi dosłownie przed chwilą w łapki pewien plik w formacie pdf, waży około 1.8 MB, na temat usprawnień samochodu polonez i chyba ogólnie o samochodach produkcji FSO, (nie wiem dokładnie co tam jest napisane, bo nie mam czasu w robocie czytać, ale dotyczy aut FSO). Może ukłon tutaj w stronę admina skieruję, chciałbym wrzucić go jakoś na stronkę żeby użytkownicy forum i aut FSO, mogli przeczytać i może skorzystać z niego. Jak mogę to zrobić? Przesłać mailem, pocztą pantoflową...etc. Chętnie się podzielę artykułem. Jakby co to info na gg 2934757 dziś jeszcze do 15:00.
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Bambek dnia 2005-09-23 14:03:53 ]

To bardzo stara pozycja - zobacz TUTAJ >>>

O! Jaki fajny wątek!
Mi dzisiaj wpadł w ręce, znaczy dostalem w prezencie, około czerdziestoletni prostownik wykonany wlasnoręcznie przez jakiegoś elektryka-rzemieślnika z Kalisza .
Full oldskól, wielka czerwona kontrolka, wielki wskaźnik, ktory może pokazywać w zależności od ustawienia przełącznika natężenie albo napięcie, wybór 6 lub 12V z możliwością regulacji +/- 3V...

I tak oto zwykły wątek przerodził się w fajne miejsce do chwalenia sie fajnymi pierdołami :] Podoba mnie sie inicjatywa jacka_s

Mnie się też podoba to co kolega mówi, że się podoba

A ja też się pochwalę starociem, chociaż on to mi wpadł w ręce odkąd zagościłem 1 raz w garażu czyli z tego co pamiętam jakieś 4 latka min. A tym cudem jest też może i blisko 40 letnia szlifierka ręczna na korbkę, którą robił mój tato na politechnice na praktykach. A dzis mi w ręce wpadł zrobiony romet i już tylnię światło się samo naprawilo ja tylko 1 rzecz robiłem: rozkręciłem w wyjąłem zarówkę i znowu wsadziłem. A o tych usprawnionkach to kaovietz coś ma na swojej stronce o 125p i poldkach.

Heloł!

No to ja też, rzutem na taśmę, się pochwalę... Otóż dzięki uprzejmości mojego kolegi stałem się właścicielem kompletu tablic z lat '70, dwuliterowych. Blachy są poznańskie, przednia w dobrym, a tylnia w bardzo dobrym stanie. Jak w końcu kupię tego MR-a '75, będą jak znalazł BTW, jeśli ktoś by takie bardzo chciał, to podobne są tu:
Niestety bardzo drogie

Pozdro

Wątek się rozwija...
Cytat:
(...) Jak w końcu kupię tego MR-a '75 (...)

Widzę że kolega rozumie, że wczesne eMeRy są the best... to się chwali!
Ale od 1975 roku były już te nowsze czarne chyba... Więc zdaje mi się, że niewiele było MRów na takich blachach... Ale może się mylę...

Cytat:
2005-09-23 22:28:14, jacek_s pisze:
Ale od 1975 roku były już te nowsze czarne chyba... Więc zdaje mi się, że niewiele było MRów na takich blachach... Ale może się mylę...

Dwuliterowe blachy ważne były do końca 1982 roku, z tym że od mniej więcej 1979 wydawali już nowe, trzyliterowe. Mój ojciec kiedyś, gdzieś około roku 81 czy 82 (nie wcześniej, bo bym nie zapamiętał) przyjechał do domu "służbowym" autem, którym wtedy była syrenka r20 Miał na niej takie właśnie dwuliterowe blaszki, pamiętam nawet że zaczynały się od PV...

Czyli się myliłem. OK.
A jaki jest Twój nowy stary numer rejestracyjny?

Cytat:
2005-09-23 22:34:33, Tony pisze:
...z tym że od mniej więcej 1979 wydawali już nowe, trzyliterowe...

Chyba od 1976 r.

Cytat:
2005-09-23 22:51:06, Saghat pisze:
Chyba od 1976 r.

Hmmm, głowy za ten 1979 nie dam, ale sam widziałem kilkadziesiąt zdjęć różnych MR-ków, a nawet jednego z pierwszych polonezów na takich tablicach. Zdjęcie poloneza było nawet na naszym forum (czerwony borek na warszawskich numerach) na skanie z artykułu bodajże z motoru lub młodego technika, opisującego dane techniczne nowego, polskiego auta

Pozdro

Hihi. Rzuciło mnie jakieś 3 dni temu na tę stronkę, utkwiło mi to w pamięci i dlategom taki mądry

Cytat:
2005-09-23 23:07:57, Saghat pisze:
Hihi. Rzuciło mnie jakieś 3 dni temu na tę stronkę, utkwiło mi to w pamięci i dlategom taki mądry

Poczytałem i rzeczywiście. Jak to więc możliwe ze dwuliterowa blacha była na poldku, którego pierwsze egzemplarze wyprodukowano w 1977 roku ?? Prototypowe, rzecz jasna

[ wiadomość edytowana przez: Tony dnia 2005-09-23 23:25:36 ]

Dziś wpadlo mi w ręce radio Blaupunkta z lat 70-tych... Nie wiem nawet jaki to model, ale ma fajny patent - mechaniczną pamięć .
Nie wiem jeszcze, czy dziala, jest w takim sobie stanie, szczególnie "panel" zewnętrzny z plastiku...

To i ja się pochwalę. Ostatnio (1.10.2005) wpadła w moje ręce druga Argenta.

Cytat:
2005-09-23 23:25:04, Tony pisze:
Poczytałem i rzeczywiście. Jak to więc możliwe ze dwuliterowa blacha była na poldku, którego pierwsze egzemplarze wyprodukowano w 1977 roku ?? Prototypowe, rzecz jasna [ wiadomość edytowana przez: Tony dnia 2005-09-23 23:25:36 ]

Zgadza sie na pierwszych Poldkach tablice byly jeszcze stare - byly one wydawane do konca 1977 r.

Pozdrawiam
Adamus

Dziś w moje łapska wpadło takie tiko:

Jak tylko uporam się z umieszczeniem dodatkowej skrzynki bezpieczników, zasilą moją latarnie morską

Ładne!

Cytat:
2005-10-10 16:50:02, jacek_s pisze:
Ładne!

eeee tam nie znasz sie..... do d........... z nimi.

jose oddaj koledze swiatla, jeszcze popsujesz instalacje i spalisz auto!!!