Glosniki 16.5 i zmieniarka CD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Przepraszam wszystkich, ze nie w starym watku, ale stary byl o tubie i moze mniej osob do niego zajrzy przez to?

Generalnie sprawa jest o tym, ze nei wiem jakie glosniki dac na tyl. Mam max 150pln i takie typy (niemal ostateczne):

sony x-plod 1711 (allegro 100 pln, sklep okolo 160)
Sony 1720 (okolo 100 za uzywki)
magnaty schumacher (130 pln)
magnaty power bull 216 (same basy za 140)
magnat power bull 216 (kpl ze zwrotnicami 150-200?)
tonsil 3 drozny sa za 50 pln wystawione uzywki

na razie maja grac pod radyjkiem 4x11 (chyba).
W fazie pertraktacji jest wzmacniacz pioneer od kolegi (uszkodzony jeden kanal, ale cena bedzie niewielka pewnie
Jak myslicie czy bez wzmaka na takim radiu jak mam bedzie widac roznice?

Ps. mam jeszcze do kupienia tanio (okolo 100 pln) zmieniarke CD (nowka) przeznaczona do radioodbiornikow marki gelhard.
Zastanawiam sie jak sa sterowane takie zmieniarki - jak wyglada kwestia dokupienia odpowiedniego radia.
Ps. jak taka zmieniarka jest sterowana nie da sie dorobic sterowania jakims nieduzym kosztem?

Cytat:
Jak myslicie czy bez wzmaka na takim radiu jak mam bedzie widac roznice?

Czego różnicę??? W portfelu na pewno!!!

Ale domyślam się że chodzi Ci o to czy będzie słychać różnicę na różnych głośnikach.... bo skoro nie słychać to po co przepłacać, prawda??

Oczywiście że będzie... różne głośniki - różne pasmo przenoszenia... nie za dużo usłyszysz przy takiej mocy ale na postoju będziesz mógł sobie posłuchac.... zwłaszcza jak mają grać z tyłu czyli minimum 1 metr od odbiorcy....

Nie wiem co się ludzie uparli na te duże głośniki z tyłu... chociaż w sumie

sam tak mam.... ale będę to zmieniiał .... przecież im dalej od głośnika tym się dźwięk bardziej rozchodzi do tego dochodzi tłumienie na podsufitce siedzeniach, poza tym jak widze po sobie to uszy mam skierowane do przodu i na boki a nie do tyłu... Głośniki z tyłu to tylko dla ludzi siedziacych z tyłu....

Ok subwooery z tyłu ale to tylko z jednego powodu gdzie indziej nie da się tego zmieścić.....