| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-04-07 19:46:20 u mnie jesynie stopilo kostki. Lepiej wyjac konektory z kostek i wpiac je bezp. w zarowki. Oprocz tego troche grzaly sie bezpieczniki - i nic wiecej sie nie dzialo - a praktycznie zawsze zapylam na swiatlach. |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-04-07 21:18:14 Slyszalem ze od tych 100 i 130W potrafia sie klosze porozpierniczac. Odblaski podobno moze potopic itp. |
bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2005-04-07 21:19:05 A że sie tak spytam po co Ci aż tak mocne żarówki?? Jeśli dobrze ustawisz światła to nie ma wielkiej tragedii z widocznością, a takimi nieprzepisowymi żarówami będziesz tylko oślepiał innych... |
jacekwaw SYMPATYCZNY GOŚĆ lada NIVA warszawa | 2005-04-07 21:32:43 witam . w nive mam zalozone zarowki 90/100 od ponad poltora roku i nic sie niedzieje. z trzy miech temu w wawie policja sprawdzala ustawienie swiatel i kasowala ludzi ktorzy niejechali na swiatlach. dupneli i Mnie do kontroli i niekapneli sie ze mam zalozone nie przepisowe zarowki. swiatla byly ustawione poprawnie. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-04-07 21:53:35 Jak ci za słbo siewi to przejedź się Astrą I albo Vectrą B albo A. Stwierdzisz, ze masz super swiatla i zwykłe żarówki wystarczają aż nad to. |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-04-07 21:58:46 Leszek to prawda w astrze to praktycznie niema swiatel ,dobrze ze ja mam halogeny to jest lepiej
a w ladzie sa bdb swiatelka |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2005-04-08 01:00:48 Jeżeli ktoś uważa, że ma słabe światła, niech pojeździ maluchem z prądnicą ( żarówki bańki). Nic nie widać! Może poprostu trzeba lampy wymienić?
[ wiadomość edytowana przez: mechanior dnia 2005-04-08 01:01:29 ] [ wiadomość edytowana przez: mechanior dnia 2005-04-08 01:02:07 ] |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-04-08 11:41:23 Góral ma chyba coś takiego
Ja zastanawiam się, czy może by tak najpierw wymyć klosz od nowości ![]() |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-04-08 14:50:53 Niezle są te zarowki +xx%. Tylko szczerze mowiac nie wiem jak z ich wytrzymaloscia, bo ostatnio mi jedna padla. (miala jakies 6 miesiecy) Moze to jeszcze jakies efekty stluczki, ktora mila Ładna
A w pseudoxenony bym sie nie bawil! |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-04-08 15:05:12 Jestem ciekaw czy dałoby się założyć xenony do Ładnej! Ciekawy bajer Podejrzewam,że tak, co prawda byłoby sporo rzeźbienia.
Ciekawe ile taka zabawa by kosztowała ![]() |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-04-08 15:27:10
Można kupić za ok 1k cały komplet z nasadkami jak do zwykłych żaróweczek Tyle że zawsze to koszt tych 1k zł
Który jak piszą na stronach: "Z technicznego punktu widzenia reflektory ksenonowe wymagają dodatkowego urządzenia, które zmienia prąd stały w wymagany prąd zmienny i wytwarza napięcie 20 000 V wymagane do zapłonu gazu znajdującego się w lampie (zapłonnik)." "Dlaczego reflektory ksenonowe są takie drogie? Głównym powodem jest stosowanie zaawansowanej technologicznie elektroniki, która “podraża” koszt reflektorów. Dotyczy to zarówno zapłonnika, jak również urządzenia samopoziomującego reflektor (w przypadku świateł mijania). Z technicznego punktu widzenia reflektory ksenonowe wymagają urządzenia, które zmienia prąd stały w wymagany prąd zmienny i wytwarza napięcie 20 000 V wymagane do zapłonu gazu znajdującego się w żarówce." Oczywiście też muszą być spryskiwane - więc obowiązkowa instalacja myjąca na reflektorach ![]() |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-04-08 15:36:27 Mike, daj spokój!
Przecież po naszych drogach jeździ wiele xenonów dokładanych "później" W takich zestawach nie ma samopoziomowania i spryskiwaczy i jakoś nikt się tym specjalnie nie przejmuje.. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-04-08 15:43:12 No ale samopoziomowanie można by zrobić na żyratorze
A spryskiwacza nie potrzebuje, bo mam wycieraczki na reflektorach i u mnie to działa - nieraz mi to ułatwiało jazde
A jednak jadąc nocą strasznie mi osły oślepiają |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-04-08 15:46:00 _Vincenzo_ - wyjmij lampy z samochodu, rozkreć co się da na cześci pierwsze. Umyj je dokładnie. Ja zrobiłem tak, ze do srodka nalałem ciepłej wody i płyn do mycia naczyń i szorowałem taką szczotką do butelek po mleku (ciekawe czy ktoś jeszcze na taki sprzęt w domu?). Czynność ta powtórzyłem kilkakrotnie, a na koniec wszystko wypłukałem bierząca wodą. Dodatkowo w jednym reflektorze zmieniłem szkło, bo mi się stłukło przy próbie delikatnego wyciagania. Obydwa reflektory uszczelniłem czarnym silikonem i złożylem do kupy i wsadzilem do auta.
Aha - a możę twoje ładowanie jest nie takie jak trzeba i dlatego słabo ci świeca. Mi po tych wszystkich zabiegach świecą bardzo dobrze i nie mam powodó do narzekania. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-04-08 16:19:14 Samochód z komuny to wymaga przyżądów z komuny ![]() |