Temperatura w 206

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć.Mam problem z temperaturą w Peugeocie 206,po zagazowaniu auta zaczeły się problemy,tj.w zimie samochód jest niedogrzany(max.80 stopni),a teraz gdy zrobiło się troszke cieplej wystarczą 2 min.pod światłami i włącza się wentylator (i tak cały dzień).Gazownik mówi że z jego strony jest OK a serwis że wina inst.lpg.Może ktoś wie co jest grane.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam. (Peugeot 206 1.1 sekw.wtrysk BRC)

Mam puga 206 1.4 + Sequent24 BRC i nie mam zadnych problemow z niedogrzewaniem i nadmiernym grzaniem sie mobilka.

W sumie parownik jest podlaczony do systemu ogrzewania/chlodzenie samochodu wiec LPG moze miec z tym cos wspolnego. Moze sposob podlaczenia utrudnia przeplyw plynu chlodniczego (ale ja sie za bardzo na tym nie znam).

Ja zapytalbym w serwisie co wedlug nich jest nie tak w instalacji LPG a jesli beda odmawiac podania tej informacji to bym zmienil serwis bo trudno bedzie ich zmusic do czegokolwiek jako ze LPG to ingerencja w samochod.

Tak czy owak trzeba meczyc ich i gazownika. Ja nie daje swojemu spokoju nawet przy najmniejszych problemach i jak do tej pory wszytkie sa naprawiane.