W Gliwicach jest fabryka olejw FUCHS i jak tam kiedy byem na konferencji reklamowej ze szkoy to go ktry ja prowadzi twierdzi, e wszystkie porzdne firmy produkujce silniki samochodowe wlewaj ich olej. A ja jako nie syszaem eby np. BMW, MERCEDES, VW, AUDI wleway ten olej. I mimo e go twierdzi, e wszystkie oleje sa podobnej jakoci tylko paci si za firme - ja uwaam to za wierutn bzdure. Bo jakby Mobil czy Castrol produkoway olej takiej samej jakoci jak LOTOS to i cena nie rniaby si o 100%. Bo chyba lepiej sprzeda 100 beczek oleju po 20z za litr, ni 25 beczek po 50z za litr. Podobna sytuacja jest z autami. Jakby za auta pacio si tylko za firme, a nie za jako to nie byoby rnicy midzy Lanosem, a BMW serii 1

I dlatego BMW od 92 roku tnie koszty produkcji, aby auto byo jak najtasze, a mimo to dobrze wykoczone. A dziki niskiej cenie zachcao do kupna wanie tego auta. Wic jakby BMW miao do wyboru sprzeda 25 aut po 100 tys z i 100 aut po 40 tys. z to wydaje mi si, e wybrao by 2 wariant. A nie miesznie zawyao cen, aby zmniejszy sprzeda.
No a ty Aldik dlaczego kupie firmowe BMW w penej opcji, a nie tak samo wyposaon DAEWOO Leganze ??