| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2005-05-18 13:33:59 hello
Ja obstwiam krzyżaki na wale - mają za duży luz i wał lata ostro przenosząc nadmierne wychylenia na skrzynie biegów. Co do obrotów to jeśli masz gaznik to trzeba go czasem wyregulować i przeczyścić też... oprócz tego szwankują w nim dysze elektromagnetyczne i takiej nie naprawisz aby właściwie działała... Zapłon - jego właściwa regulacja jest także bardzo ważna i dużo od niej zależy - próbuj go wyrwgulowac obserwując zachowanie silnika bo książkowe ustawienia w starszych i zuzytych elementach zapłonu się nie sprawdzają . Powodzenia |
renstol Klubowicz NOK Lada NIVA kielce | 2005-05-20 16:59:06 Witka. Mam to samo z tymi stukami i szału można dostać. Najpierw myslałem,że skrzynia, potem reduktor, krzyżaki a teraz jak jest wszystko poskręcane to mi wali nadal tak gdzieś jak od skrzyni. I mi się pomysły skończyły. Naprawić nie naprawiłem, ale przynajmniej wiem jush jak krzyżaki wymienić Przy wydatnej pomocy klubowiczów, rozkręcić mech. różnicowy i inne pierdoły. Teraz walczę z zapłonem i mi ikry braklo. MYSLE> |
renstol Klubowicz NOK Lada NIVA kielce | 2005-05-20 17:30:20 Właśnie wkleiłem zdjęcie Żabci. tak przy okazji.
PozdróFka. |
CK_Wookash Lada Niva Kielce | 2005-05-20 23:30:04 Hej
Co do stukow sie nie wypowiem bo jeszcz emalo wiem. A jesli chodzi o obroty to u mnie przy 2,5 tysiacach strasznie auto skakalo i szarpalo dopiero przy okolo 3 tys szlo normalnie znaczy wolno. Pomogla wymiana przerywacza w aparacie zaplonowym oraz regulacja zaplonu. |