| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zoom zoom zoom | 2005-08-25 14:02:38 Witam. Niedawno wysypal mi sie calkowicie stary gaznik (byl to solex) wiec zakupilem "nowy" z tym ze webera. Tez do takiego samego silnika (1.3). No i zaczal sie problem gdyz nie wiem jak go podlaczyc. Elektrozawory mam nadzieje ze podlaczylem dobrze.Zreszta wzorowalem sie na podlaczeniu starego gaznika ale nie jestem pewien czy to jest dobrze.
Problem polega na tym ze nie ma wolnych obrotow. W momencie rozruchu auta jedna rurka ssie powietrze, membrana do ktorej podlaczylem ta rurke sie zasysa a ze jest podlaczona do 1 przepustnicy to ja otwiera w duzym stopniu. Czy tak ma byc? I jak jest zimny to strasznie nim telepie.Ponizej zrobilem fotki z numerkami i bardzo bym prosil kogos kto wie jak je zparowac. Dodam jeszcze ze w rurce #1 ssie powietrze a w pozostalych chyba nic sie nie dzieje :| Gaznik czyscilem juz kilka razy.Przewertowalem internet i troche ksiazek ale nic nie znalazlem
Sory za moj nietechniczny jezyk
Pozdrawiam. |
Phobos Zastava 1100p Poznań | 2005-08-25 21:28:06 Widzę że i tak Ci nikt nie odpowiedział, więc napiszę to co wiem (niewiele) na temat gaźników Ritmo. Mam akurat pod ręką weberowski, ale trochę różniący się od Twojego. W moim gaźniku mam identyczną rurkę którą zaznaczyłeś 4 - u mnie jest ona odpowiedzialna za sterowanie podciśnieniowym korektorem kąta wyprzedzenia zapłonu (podłączona jest do aparatu zapłonowego).
Urządzenie które u Ciebie otwiera pierwszą przepustnicę u mnie wygląda inaczej - o ile się nie mylę jest to membranka pompki przyspieszacza. W nieco innym miejscu jest też króciec (nr 6) - u mnie jest on podłączony wężykiem bezpośrednio do rury odmy idącej ze skrzyni korbowej. Co do wężyków (1,2,3) to Ci już nie pomogę - u mnie wygląda to zupełnie inaczej. [ wiadomość edytowana przez: Phobos dnia 2005-08-25 22:05:09 ] |