Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-17 11:42:44 Witam
Jestem ciekaw od kiedy istnieje LKP, kto byl "ojcem zalozycielem", ogolnie mowiac--jak to sie wszystko zaczelo. Na liscie klubowiczow znalazlem informacje, ze pierwszym zarejestrowanym byl Goral, dnia 01.09.2002. Wiem tylko tyle pozdrawiam Artur |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-11-17 12:50:28 autolada
Zanim powstało to forum , to zaczęło się dyskutowanie o ładach na tamtym należącym do autolada ( firmy inż. J. Czecha ). Może w archiwach tamtego forum dogrzebiesz się postów "Ojców Założycieli" Potem był pierwszy zlot w Mirowie i dalej już poszło Chcesz pisać jakąś pracę z historii Klubu i stać się klubowym kronikarzem |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-17 13:43:18 Goral byl pierwszy na motonews.
a klub zakladalem Ja i Pawel z Krakowa (obecnie Pawel66), pospolu z Januszem, Andrzejem z Zamoscia i Piotrem z krakowa. Wszystko pod patronatem inz. Czecha. jesli kogos ze wspolzalozycieli pominalem - sorry. A moze ktos wygrzebie, kto pierwszy rzucil haslo "zakladamy klub?".... nie pamietam, ja czy Pawel... |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-11-17 18:37:27 Ehhhh - to były czasy Ja pamiętam jak nawet przed nethitem mailowałem z Adasiem, ale on tego nie pamięta - może uda mi się wygrzebać gdzieś te maile.
A potem wirtualne uczestnictwo na zlocie w Mirowie i .... potem już było z górki. Edit: znalazłem tego maila od Adasco Mail został wysłany 6 listopada 2001: "Nareszcie pokrewna dusza!!!!! "ręcyma i nogami" podpisuję się pod tym, co piszesz o walorach 2107 o aucie: mam 07 z 1989 r., kupiona od I właściciela, kolor niebieski. przebieg 62 tys. km. - serio! stan prawie idealny (drobne niedomagania blachy i instalacji...) muszę naprawić kawałek podłogi zaraz za nadkolem, ale zaczekam chyba do wiosny. chwilowo porobiłem jedynie drobne zaprawki. autko kupiłem przypadkowo w kwietniu i od razu polubiłem, choć kupując miałem trochę wątpliwości.... i pierwsze co zrobiłem to wstawiłem system audio (tani, ale dobry) - miałem kilo problemów z montażem głośników z tyłu, lae już rozwiązałem (jak chcesz - napisz - podam patent, jak to zrobić). ponadto - jako że spalanie mnie dobijało - założyłem gaz. jak zdobędziesz kasę - gorąco polecam. butla pięknie pasi na półce w bagażniku, silniczek na gazie chodzi lepiej jak na etylinie (a nogę mam cegłowatą). Trochę trosk przsparza mi instalacja elektryczna - ale to drobiazgi - tu nie kontaktuje, tam spadł kabelek....takie upierdliwe felerki - ale mam nadzieję, że już wszystkie opanowałem. muszę jeszcze popracować nad zegarkiem - jeszcze tylko do niego prąd nie dochodzi...ale nie mam kiedy. tak na prawdę nawet nie mam czasu wymienić kontrolki świateł na panelu... no i o autku to tyle....w tuning na razie nie bawię się (choć lubię) - powód - jak powyżej - brak czasu. w sumie - tylko tankuje i jeżdżę - nic nie nawala, nawet oleju nie bierze....takze utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze wybrałem.... właśnie pomału zbieram się na wypad w góry - ciężka próba dla autka.... ale mam nadzieję, że będzie w porzo)))) napisz coś o sobie...np. skąd jesteś..itp. Ja: mam 25 lat, mieszkam w Łodzi pracuję jako dziennikarz w portalu WAP Hobby: zgadnij! załączam fotkę z moim poprzednim autkiem....też takie "przechodziłeś"????" [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-11-17 18:43:01 ] |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2004-11-17 20:34:43 Jak ja trafiłem na motonews to było tamjuż parę osób, któe sa tu do dzisiaj- m.in Adasco, Leszek Gdynia, Miły i Piotr Kraków. Jesli chodzi o samo "ruszenie" z klubem jako takim i podjęciu tematu przez w.wyminionych a internecie to zaczęło się od sakramentalengo tematu : LADA KLUB POLSKA- Czy byliby chętni do założeia klubu łady??na forum autolada należącym do serwisu w Krakowie
No i okazało się ,że byli A oficjalnie o tym ,że będziemy próbowac coś takiego stworzyć - zadecydowaliśmy w Mirowie - byli tam . Inż Jan Czech z Krakowa, Janusz_mendrala z Krakowa, Adasco z Łodzi, Andy ze Stalowej woli, Piotr_Kraków, Bastek z Krakowa, Vaz 2110 z Krakowa ,Przemor z Sosnowca i Pawel_krakow( czyli ja ) z Konradem czyli Konriim. Mieliśmy już wtedy większą ilość potencjalnych chętnych do powołania klubu - ale nie mogli przyjechać( jak. np. Leszek Gdynia czy Miły) Pozdr paweł |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-11-17 21:33:20 [quote]
2004-11-17 12:50:28, Grzegorz2107 pisze: Chcesz pisać jakąś pracę z historii Klubu i stać się klubowym kronikarzem Jaaasne, zaczne gdy tylko uporam sie z praca licencjacka co nastapi...... wlasnie |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-17 21:51:45 Czy Fleszer, ktory mial wtedy jakies pierdykany egzams.
Ale w tamtym czasie chodzily mi inne auta po glowie. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-11-18 02:18:17 Witam
Ech... wspomnień czar... Osobiście żałuję tylko że trafiłem do klubu tak późno, ale i tak wsiąkłem na dobre... Chwała OJCOM ZAŁOŻYCIELOM, kiedy znalazłem klub, ucieszyłem się że może nie jestem taki kopnięty że tak bardzo lubię ten pogardzany przez wielu "ruski złom" |
Janusz-Mendrala ŁADZIARZ Lada 2107 & XM3.0V6 Kraków | 2004-11-18 07:56:16 ... Tak wlasnie bylo.
Ja jeszcze pamietam pierwsze wspolne spotkanie na starym lotnisku w Czyzynach podczas weekendowych wyscigow oraz namowy Pawla, zeby sie poscigac z innymi autami. Odpowiedzialem (widzac te nowe fiaty, fordziaki itp), ze nie bede sobie robil obciachu. Potem zylka sportowa zwyciezyla i ... Od tego momentu bylem dumny z mojego samochodziku! Pozdrowionka Jasiu |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-11-22 22:35:35 No jeszcze ja byłem - tyle, że do Mirowa nie pojechałem bo miałem jakiś wyjazd w robocie i dupa blada - ale właściwie byłem prawie od samego początku [ wiadomość edytowana przez: Bartek-Lodz dnia 2004-11-22 22:56:14 ] |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-11-22 22:36:55 A w sumie pomysł założenia klubu to mieliśmy z kumplem już w na początku 2001 roku - tylko że było nas za mało. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-23 23:25:47 Czy wiecie, ze nasz strona klubowa miała oficjalną premierę 9 kwietnia 2002 roku. Pierwszym webmasterem byl Ryżu z Opola.
A oto jego post o założeniu strony z archium autolady:
|
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-06-23 23:31:25 oj było,było
pamietam te czasy kiedys na czacie klubowym sie siedzialo po nocach bylem nawet moderem na polczacie pamietam jak Paweł przywiózł jeszcze" ciepłe" koszulki klubowe |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2005-06-23 23:32:34 Wałśnie był umnie Andrzej z żoną i zastanawilismy się - ile czasu to juz trwa???? No i okazuje się, że to już prawie cztery lata
|
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-23 23:49:05 No i te pierwsze naklejki - te biale z niebeskim nadrukiem
A jeszcze pamiętam jak czekałem, na pierwsze relacje ze zlotu w Mirowie i na pierwsze zdjecia!!! To były czasy. Hahaha - ma tez cały pakiet zdjec jakie wyslał mi Grzesiu robione z jakiejś tam górki [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2005-06-23 23:49:57 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-06-24 00:01:46
mam gdzies jeszcze taka... oj, bylo tego troche.... Moze wartoby wyszperac z archiwow autolady pare pierwszych watkow o klubie i zapisac gdzies na stronie.... co? Taka pamiatka... |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2005-06-24 00:58:28 No na stronke klubową to byłoby coś miłego! |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-06-24 01:32:57 I wtedy pojawil sie Jasio swiezo upieczony wlasciciel granatowej siodemeczki i... dostepu do internetu |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-06-24 10:33:14 zatem proponuje
pobrać TEGO zipa i otwierac pliki: INDEX-320.HTM INDEX-269.HTM - ten plik rozwiewa wszelkie watpliwosci, kto (s)tworzyl klub i kto PIERWSZY rzucil to haslo.... Moze jakis status - np. Ojciec-zalozyciel.... chociaz ow klubowiczi tak ma wyjatkowy status obecnie INDEX-283.HTM - o 1. zlocie. INDEX-235.HTM - j.w. INDEX-209.HTM - relacja lekture dedykuje szczegolnie "krzykaczom"... [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-06-24 10:36:50 ] |