Silnik 1.8 95/105 KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wie ktoś coś więcej na temat różnic mocy przy silniku 1.8, np. Kenad ma 105kucy z silnika 1.8, a ja 95....

Może Tomek Mydłowski też mam 105 kucy, bo to wersja koreańska :d

Pozdrawiam - Diackon

Lubi co się ma, jak się nie ma co się lubi

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-02-14 15:32:56 ]

Jaki Kenad ?

A ja mam przecież chyba taki sam silnik jak Tomek !!!
...i mimo wszystko moje Espero jest straszliwie "zamulone"

Wieszzzzz Łukasz, to przez gasssssssss, bo gassssss to zzzzloooo!!!!

Na pewnym etapie to nie zzzzzzzzzzzzzlooooooooo, to konieczność.

Cytat:
2003-02-14 18:42:16, ŁUKASZ_GAJER pisze:
A ja mam przecież chyba taki sam silnik jak Tomek !!!
...i mimo wszystko moje Espero jest straszliwie "zamulone"

Tomek ma inny kolektor, więc jednak nie ten sam...sam jestem ciekaw, co jest z tym silnikiem, że ma taki wigor.

Tomek miał jechać na hamownię jak była promocja, ale dał ciała...

Mówię Wam, że tajemnica tkwi nie w silniku, lecz w kierowcy

Kenad jest członkiem naszego klubu i na jego opisie widniej że ma 105KM z 1.8, rozmawiałem z nim na GG i potwietrdził że to nie pomyłka, że to wersja koreańska. Co wy na to????

"...Tomek ma inny kolektor, więc jednak nie ten sam..."

MAM FABRYCZNIE ZAMONTOWANY TAKI SAM KOLEKTOR JAK TOMEK I NASZE SILNIKI NICZYM SIĘ NIE RÓŻNIĄ !!!

...NO MOŻE POZA TĄ MOCĄ

Trudno cokolwiek na ten temat konkretnie odpowiedzieć. Katalogi informują o trzech typach motoru 1.8;
1- typowy 70 kW--95 KM
2- 74kW--101KM
3- 76kW--106KM

Ten ostatni różni się tym, że przy ocechowaniu tzn C 18 LE dodatkowo jest jeszcze napis Holden.
Wiecej informacji brak.
Opel kiedyś wypuszczał jeszcze silniki w Vectrze "A" 113 KM.

Cytat:
2003-02-15 02:28:22, ŁUKASZ_GAJER pisze:
"...Tomek ma inny kolektor, więc jednak nie ten sam..."

MAM FABRYCZNIE ZAMONTOWANY TAKI SAM KOLEKTOR JAK TOMEK I NASZE SILNIKI NICZYM SIĘ NIE RÓŻNIĄ !!!

...NO MOŻE POZA TĄ MOCĄ

Chyba, że tak

Ciekawe...

Ktoś kiedyś pisał o tym, że koreańskie wersje miały większą moc, więc może TO Wam coś wyjaśni !!!

He he, ja też mam koreańca

Jak poznasz, ze auto jest koreanskie?
Masz wersje 1,5 S - 90 KM, czy 1,5 D 100KM?
Czy te dane sa prawdziwe?

Wszystkie dane można kwestionować !
O pochodzeniu samochodu świadczą jego numery fabryczne, ale o tym było juz dużo na Forum
A jeżeli chodzi o moja furę, to wszystko jest w moim profilu
No comment.

HenBas ja tesh mam 1.5 GLX na dodatek srebrny metalic ale... mam inna tapicere i (chyba) niestety składanego w FSO... eh ale czym konkretniej one sie od siebie roznia?? Prosilbym o wytlumaczenie lopatologiczne... bo inaczej tego nie pojme

i na dodatek 97 rocznik...

Hmm, mam "tylko" to jedno Espero i nie wiem jakie mogą być inne różnice pomiędzy tymi autami !
Koreańskie strony internetowe podają inne dane techniczne silników niż polskie ! Być może wynika to z zastosowania innych chipów
Nie wiem co masz na mysli z tapicerką, bo moje fotele to "tylko" pokrowce !

No właśni zobaczyłem po czasie... ale gdybym podał numer seryjny z pod maski to mógłbyś wyciągnąc z tego jakis wniosek..??

Jasne, ale o tym możesz poczytać tu

Nie wiem czy nie ciesze sie za szybko ale poczatek to KLS(chyba)F19U1.... czyli znaczy to ze moj tesh ma 100 kucy ??? ehh sorry Hen Bas nie denerwuj sie ale mowilem ze mi to trzeba lopatologicznie