| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-04-24 23:06:36 Zaczynam sie coraz konkretniej zabierać za odnawianie, a lakier na moim dziadku już i tak przemalowywanym jest naprawde kiepski. Niby zaden problem dobrac identyczny jak orginalny, ale myślalem tez o orginale. Jest to wogole do dostania gdziekolwiek? Jak tak, to gdzie i ile taka imprezka kosztuje? A jeżeli od koloru coś zależy - profil i fotki tam są. To jest orginalny kolor i taki ma zostać. |
Yaro Fiat 125p Kraków | 2005-04-27 16:00:24 Ostatnio dobierałem kolor do swojego klasyka.
Idziesz do sklepu z dużym wyborem lakierów, do takiego, co miesza na zamówienie... ...mówisz człowiekowi, że szukasz określonego koloru z włoskiej fabryki fiata z lat 67-70... ...i nie widzę problemu. Tacy ludzie dysponują całą bazą danych receptur, jak nie ma próbnika, to dorabiasz próbkę 50ml za 11-14 zł i sprawdzasz. Ja szukałem orginalnej zieleni oliwkowej do swojego, zajęło mi to 1,5h w jednym zakładzie, facet nie miał próbek, ale wpadł mi w oko kolorek "FIAT 323 OLIVE VERDE", dorobiłem 50ml dla sprawdzenia, polakierowałem blaszkę, wysuszyłem suszareczką, zobaczyłem efekt i jestem zadowolony. Kolorek rewelacyjnie orezentuje się na moim 125p'72 Pozdrawiam |