| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-02-20 12:12:58 truno jest coś ocenić nie widząc silnika... dla pocieszenia , zobacz gal;erię klubową , jest tam fota mojego silnika ( nie był myty od nowości). Też miałem problemz wilgotnym od oleju silnikiem. Główną przyczyną jest to że w silnikach tego typu co my mamy uszczelki się "pocą" i jest to objaw naturalny. Mi olej ciekł z odmu ( kawałek ryurki gumowej nad świecami), niedokręcony aparat, lub uszkodzona uszczelka pod aparatem też może być przyczyną wycieku oleju. Gdyby była to uszczelka pod głowicą miał byś problemy z wolnymi obrotami i ogólnie z nierówną pracą silnika. Jakiego koloru masz spaliny ? czy jest to siwy dym?? jeśli tak to wszystko w porządku, jeżeli dym jest niebieski to znaczy że silnik pali olej ( ew. problem ze świecami), a jak jest czarna chmura to już mogiła i naprawa główna.
P.S. Jeżeli jesteś z Wawy to podjedź najlepiej do pana Sławka Ołdakowskiego na maszynową 12c, on szybko i celnie oceni twoje niedomagania. |