Zatrzymany dowód rejestracyjny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Miałem dzisiaj swoim poldkiem stłuczke nie z mojej winy babka /sprawczyni/ upierała sie zeby wezwac policje to nie było wyjscia, smerfy przyjechały uznali jej wine ale ja niestety nie miałem waznego przeglądu /skonczył sie 2 tygodnie temu/ i gliny zatrzymali dowód /i nie wlepili mandat?/ powiedzieli ze moge miec kłopot z ubezpieczalnia bo nie wypłaca odszkodowanie z racji nie waznego przeglądu. I tu moje pytanie jutro z rana jade na przegląd i ile sie czeka na zwrot dowodu bo bez dowodu na wycene szkody to nie mam co jechac bo zaraz sie dowalą ze auto było nie sprawne i to moja była wina

[ wiadomość edytowana przez: damianek333 dnia 2005-11-25 22:51:28 ]

Głupie pytanie: gdzie wstemplują ci przegląd?

Nie głupie bo diagnosta wystawia papier ze przegląd jest zrobiony z tym ide do komunikacyjnego po dowód i potem do diagnosty zeby wbił przegląd do dowodu. Bo jak inaczej?

Panowie in blu mieli racje - o odszkodowaniu możesz raczej zapomnieć...

Jak dostaniesz kwit z przeglądu to poczekasz kilka dni aż prześlą dowód do WK i temat załatwisz.
Odmówić wypłaty mogą tylko wtedy gdy niesprawność miała wpływ na szkodę (bariery mogą robić ale to do pokonania). Mam nadzieję ze ona dostała mandat za kolizję .

Znajomy mial stłuczkę autem bez przeglądu i dostał odszkodowanie bez kłopotu.

Z gatki niebieskich wynikalo że mandat jej sie należy a dokładnie to nie wiem bo wyprosili mnie z radiowozu /ochrona danych osobowych drugiej strony/ mam jeszcze pytanie bo nie dostałem zadnego protokołu o kolizji tylko kwit zatrzymania dowodu i na zwykłej kartce papieru dane sprawczyni /nr rej. nr. polisy, godz i miejsce zajscia/ i to wszystko. Z czym ja mam isc do ubezpieczalni?

Cytat:
2005-11-25 23:00:57, damianek333 pisze:
Nie głupie bo diagnosta wystawia papier ze przegląd jest zrobiony z tym ide do komunikacyjnego po dowód i potem do diagnosty zeby wbił przegląd do dowodu. Bo jak inaczej?

Mając uszkodzony samochód przeglądu nie dostaniesz. Oficjalnie oczywiście.

Uszkodzenie to wgniecione tylne prawe drzwi i otarta listwa przednich drzwi

Cytat:
2005-11-25 23:25:54, damianek333 pisze:
mam jeszcze pytanie bo nie dostałem zadnego protokołu o kolizji tylko kwit zatrzymania dowodu i na zwykłej kartce papieru dane sprawczyni /nr rej. nr. polisy, godz i miejsce zajscia/ i to wszystko. Z czym ja mam isc do ubezpieczalni?

Ta karteczka wystarczy. No + prawo jazdy, dowód rejestracyjny, dowód osobisty.

Cytat:
2005-11-25 23:27:42, damianek333 pisze:
Uszkodzenie to wgniecione tylne prawe drzwi i otarta listwa przednich drzwi

Może być problem. Qmplowi nie chciał dać przeglądu za coś takiego. No ale wyprosił bo diagnosta to znajomy znajomego.

Tylko ze ta karteczka nie jest podpisana i jak dlugo sie czeka na zwrot dowodu bo nie chciał bym jechac na ocene szkody bez dowodu bo zaraz sie dowala ze auto nie było sprawne w momencie kolizji

Cytat:
2005-11-25 23:32:44, damianek333 pisze:
Tylko ze ta karteczka nie jest podpisana i jak dlugo sie czeka na zwrot dowodu bo nie chciał bym jechac na ocene szkody bez dowodu bo zaraz sie dowala ze auto nie było sprawne w momencie kolizji

Jak długo to nie wiem. Karteczka nie musi być podpisana. Ubezpieczyciel w tym wypadku kontaktuje się z Policją czy takie zdażenie faktycznie miało miejsce. Jeśli by nie było Policji to byś miał spisane oświadczenie. Tam dopiero są podpisy potrzebne.

Przegląd dzisiaj zrobiłem bez żadnych zastrzezen co do stanu technicznego i dowiedziałem sie że szkode mam zgłosic w ciagu 7dni i czy to mają byc dni robocze?

Czesc ponownie. Narazie jeszcze nie dostałem kasy tylko przyszło pismo od ubezpieczyciela sprawcy ze nie dostali notatki policyjnej. Mam do was pytanie ile moze kosztowac lakierowanie drzwi całych wewnatrz i zewnatrz /lakier metalik/ bo mam lakienika co zrobi to na fuche a nie chce przepłacic albo zapłacic tyle co w warsztacie

Cytat:
2005-12-18 12:47:25, damianek333 pisze:
Czesc ponownie. Narazie jeszcze nie dostałem kasy tylko przyszło pismo od ubezpieczyciela sprawcy ze nie dostali notatki policyjnej. Mam do was pytanie ile moze kosztowac lakierowanie drzwi całych wewnatrz i zewnatrz /lakier metalik/ bo mam lakienika co zrobi to na fuche a nie chce przepłacic albo zapłacic tyle co w warsztacie

ceny są b. różne ale myśle 300 zł za samo lakierowanie juz z lakierem powinno styknąć

Cytat:
2005-11-25 23:25:54, damianek333 pisze:
Z gatki niebieskich wynikalo że mandat jej sie należy a dokładnie to nie wiem bo wyprosili mnie z radiowozu /ochrona danych osobowych drugiej strony/

A to ciekawe bo przecież sprawca i tak musi podać swoje dane poszkodowanemu...

Cytat:
mam jeszcze pytanie bo nie dostałem zadnego protokołu o kolizji tylko kwit zatrzymania dowodu i na zwykłej kartce papieru dane sprawczyni /nr rej. nr. polisy, godz i miejsce zajscia/ i to wszystko. Z czym ja mam isc do ubezpieczalni?

Z tymi danymi sprawcy, które masz spisane. Mi niebiescy też powiedzieli, że mam iść z danymi, a ubezpieczalnia sprawdzi u nich czy było tak jak mówie itd.