MotoNews.pl

Świece zapłonowe - katalog

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jesli ktos bedzie chcial kup[ic NGKi a nie wie jakie mu pasują niech wejdzie TU

Witam
dodam dla uzupełnienia że te świece występują też w sprzedaży pod nazwą BP6E, doadatkowa literka S oznacza standard, cokolwiek to znaczy
BPR6ES polecał kiedyś Mkee, jako świece o wzmocnionej iskrze, generalnie NGKi to z moich dośwaidczeń najlepsze świeczki do naszych Ładzianek, i niedrogie.., cena kompletu wacha się w granicach 34-38 zeta

NIedługo powinienem zmienić świece, czy do gazu NGK tez są dobre ?

Tak, dobrze się sprawują, niektórzy gazownicy nawet je specjalnie polecają...

Literka S przy oznaczeniu swiec rzeczywiscie oznacza typ standardowy. Jest to po prostu podstawowa swieca bez fajerwerkow. Inne litery np. P oznacza elektrode z Platyny, a T ze swieca ma 3 elektrody. Jezeli ktos chce to moze zamontowac swiece NGK 3-elektrodowa o oznaczeniu BP6ET. Jezeli ktos chce to moge przeslac na maila, co oznaczaja cyfry i litery w oznaczeniach swiec NGK.

Cytat:
2004-05-16 03:04:52, sheriffnt pisze:
Witam
dodam dla uzupełnienia że te świece występują też w sprzedaży pod nazwą BP6E, doadatkowa literka S oznacza standard, cokolwiek to znaczy
BPR6ES polecał kiedyś Mkee, jako świece o wzmocnionej iskrze, generalnie NGKi to z moich dośwaidczeń najlepsze świeczki do naszych Ładzianek, i niedrogie.., cena kompletu wacha się w granicach 34-38 zeta

Znalazłem sklepik, gdzie chłopek ma te świece (NGK BP6E)
po starej cenie: 28 zeta komplet !!!

Dzisiaj (2004-06-02) je kupuję.

Pozdroofki!!!

[ wiadomość edytowana przez: syvo dnia 2004-06-02 13:54:49 ]

Katalog świec NGK

na allegro NGK BCP6E po 5,50zł/szt. ZOBACZ

a tu tekst jak czytac kod na NGK ZOBACZ

ps.: jakie swiece polecacie? nadal NGK?

Cytat:
2006-11-09 07:40:27, sparky7 pisze:
Katalog świec NGK na allegro NGK BCP6E po 5,50zł/szt. ZOBACZ a tu tekst jak czytac kod na NGK ZOBACZ ps.: jakie swiece polecacie? nadal NGK?

zawsze jeździłem na świecach NGK ale zadowolony też byłem ze świec BERU Ultra-X

Cytat:
2006-11-09 07:47:50, arii82 pisze:
BERU

kupiłem regulator tej firmy... zobaczymy co to warte

Cytat:
2006-11-09 07:40:27, sparky7 pisze:
[...] ps.: jakie swiece polecacie? nadal NGK?

Oczywiscie. Sa dobre i tanie.