MotoNews.pl

Sympatyczny DRIFT!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.polody.prv.pl

Stronka jednego driftera! Ma całkiem sympatyczny samochodzik!
Znacie jakiś innych drifterów w Polsce? Macie jakies filmy?
Pozdrawiam

Link bezpośredni:
tu

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-05-22 18:47:35 ]

W Polsce to nowość. W tym roku ludzie powinni już coś ciekawego pokazywać. Widziałeś Driftworks 1-3 albo DriftBible? polllllllllllllecamm!

Fajny ten fordzik: 220 KM, 5,5 sek do 100 km/h
Nie kojarzę tych filmów, o których mówisz!
Pozdrawiam

Te filmy to klasyka. Poszukaj na kazie lub emulu. DriftBible to film z udziałem mistrza tej dyscypliny. Pokazuje on jak różnymi technikami wprowadzić samochód w poślizg, jak operować pedałami i kierą oraz dużo wiecej. Driftworksy oryginalne japońskie to teledyski z drifterami. Polecam część drugą.

Ten koleś wygrał właśnie zawody driftchallenge w hockeinhein!!! Normalnie szok!

Polody wygrał??? No to nieźle!! Skąd to wiesz? Masz jakieś filmiki?

Na Hockenheim to sie zdaje sie nazywa DriftChallenge jesli on wygral to musi byc dobry

pozdr i thx za linki

o tym
Ja pitole ale jazda!!!!!!!

nie no filmik sympatycny ale czy to napewno taki wyczes?
japońce w swojej żółtej suprze jednak chyba lepiej sie prezentuja? w sumie to nie wiem moze za mało widziałem tego polodego jak obejrze wiecej sam popróbuje to sie wypowiem pozdrawiam

Dzisiaj namiastki DRIFTU robiliśmy na Eko! Na przykład Bobo!

Mówisz o żółtej suprze JUNa? Ona miała ponad 800KM więc jak możesz jazde nią porównywać do jazdy samochodem co ma 200KM??? Ta supra to paliła gumy jak wdepnęła gaz jadąc 100km/h!!! Może ten Polody zmieni fure na coś typowo driftowego jak np. nissan 200sx to wtedy się przekonasz.

Janisz, właśnie przeczytałem tego linka co zapodałes! No to rzeczywiście Polody dał im popalić!
Gratulacje dla niego!

Cytat:
2004-05-30 17:54:17, krycho pisze:
Dzisiaj namiastki DRIFTU robiliśmy na Eko! Na przykład Bobo!

Szkoda ze tego nie widzialem... nie no driftu nie bylo

Ale muzyka była!

Jakis balwan przyjechal i dyskoteke robil.... Jakas biala Lada....

Ten z białej łady wiochę robił!!!

Krycho nie chce Cie martwic ale wykreciles gorszy czas od Janisza!! Widziales wyniki?? Musisz sie bardziej postarac na nastepnym kreciolku
Albo glosniej puszcze Ci piosenke do driftu... moze pomoze

powitać
z tego co tam wyczytalem na stronce to: tylny most z blokowanym mechanizmem różnicowym lub z zaspawanym mechanizmem czyli 100%
czy ktos mi powie jak zespawac tylny most zeby sie nie rozpadl od razu bo bardzo bym chcial taka 100% szpere bez ponoszenia duzych kosztow i czy jest to w ogole wykonalne w landej? zatrudnil bym sobie profesjonalnego spawacza za pare zlotych jaby sie dalo
pozdrowił

Cytat:
2004-05-31 22:00:05, Bania pisze:
powitać
z tego co tam wyczytalem na stronce to: tylny most z blokowanym mechanizmem różnicowym lub z zaspawanym mechanizmem czyli 100%
czy ktos mi powie jak zespawac tylny most zeby sie nie rozpadl od razu bo bardzo bym chcial taka 100% szpere bez ponoszenia duzych kosztow i czy jest to w ogole wykonalne w landej? zatrudnil bym sobie profesjonalnego spawacza za pare zlotych jaby sie dalo
pozdrowił

Ale na normalną drogę już takim autem nie wyjedziesz! A trwałość takiego mostu liczona jest pewnie w godzinach.

Jak nie lepiej Grzegorz, jak nie lepiej!
Coz, moge powiedziec - na wegrzech widzialem taka lade w akcji - zabawa superowa(zreszta moj most tez tak zmasakruje) - ale ta lada to nei tylko zespawany most - hmm mowili na to Black Monster - monster bo mial niezle kopyto, a black, bo wiekszosc blach mial swierzutkie nie polakierowane. (pomijajac fakt ze kazda blacha byla z innego auta)
Inni wolali na nia Demolition lada bo wlasnie demolowala wszystko w kolo- stad te blachy.

Ale- Pawel mowil ze jak jechal za ta lada, to max 80 km/h, a kazdy zakret pisk - czyli opony zaraz do wyrzucenia.
Z tego co rozmawialem z wegrami, to opinia byla o tym taka - niebezpieczne, i strasznie ciezko opanowac, poza tym super szybko sie ukrecaja poloski.
Tak czy inaczej, gosc juz ta lade rozbil - czemu nie wiem, ale jest duze prawdopodobienstwo ze przez zespawany most - dachowanie niezle bylo - widzialem zdjecia.

Poza tym Svero - ten co byl czerwonym rajdowym ziguli, mial tez srebrne ziguli, wlasnie z zespawanym mostem - kla na to jak 150, rozbil sie wlasnie przez zaspawany most- tak twierdzi.

Czyli podliczmy - 2 opony 200zl, 2 poloski 144 zl + vat, satelit mechanizmu roznicowego 50 zl +vat(pewnie sa 2 potrzebne-sie nie znam) w najgorszym przypadku kolo talezowe z walk. 265 zl(213 w zlaeznosci od przelozenia)
Podliczmy: 400 zlotych + vat , albo 660 zl +vat w gorszym przypadku.
Nalezy pewnie doliczyc jeszcze ceny lozysk- a o robociznie juz nei mowie.
Zdecyduj sam czy sie oplaca - koszt znasz.

A w ogole to ktos juz kiedys zaspawal most - poszukaj w archiwum.

Ja mam zdjecia jak pospawac, ale nie wiem czy autor sie zgodzi na wykorzystanie.