| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_tbr_ bordowa piękność Otwock | 2005-06-28 21:18:05 Witam wiem, ze takie pytania juz byly, ale nikt do tejk pory nie dal na nie porzadnej odpowiedzi. Ja sprobuje zapytac sie troche inaczej.
Chce kupic radyjko, mam do wyboru: - Clarion DB358RMP - Blaupunkt Valencia MP34 - Pioneer DEH-4700MP Wiem jak gra Clarion i bardzo mi sie podoba, natomiast w porownaniu do blaupunkta ma tylko 2 kanaly wyjscia RCA(Blaupunkt ma 4), Pioneer tez ma tylko 2. Natomiast maxymalna moc muzyczna najwieksza ma pionek, najmniejsza blaupunkt. Pierwsze pytanie - czy warto kupic blaupunkta, do ktorego bede mogl podlaczyc wiecej wzmacniaczy w przyszlosci(podejrzewam ze dosc odleglej ;P ) czy lepiej postawic na nieco mocniejsze radyjko?? Pytanie dwa - ktore z tych radii, ma najlepszy wbudowany korektor dzwieku, tzn, w ktorym z nich bede mogl lepij podpasowac dzwiek(pionek wiem, ze chwali sie 3 trybami loudness i 3 trybami ustawien przedniej sceny i trzy pasmowym korektorem, poza tym ma najmocniejsza moc muzyczna). Wiec co byloby najlepsze na te chwile, do podlaczenia bez wzmacniacza pod dobre glosniki.?? |
Oko Yaris Radom | 2005-06-29 15:57:08 po pierwsze z tego co czytalem na temat tych radyjek to i pinek i clarion maja po jedny mwyjsciu RCA.
ja blaupunkta odradzam poniewaz z wlasnych doswiadczen wiem ze nie nadaja one sie na polskie drogi poniewaz plytki na dokach i nierownosciach mocno sie przycinaja co naprawde wkurza a przeciez to ma ładnie grac. jesli jest tak jak mowisz ze maja po 2 wysjcia na wzmaki to w zupelnosci wystarcza. po co Ci 4?? pod jeden dwukanalwoy podlaczasz suba a pod drugi 4 kanalowy podlaczasz przod i tyl. no chyba ze budujesz jakeis super car audio ale jakbys tak robil to bys chyba tez w leposze radio zainwestowal
ja bym wzial clariona ze wzgledu na moc i na wyglad. pozdro |