Dyskusje na temat Zlotu Walnego 27-29.03.2009 w Gosławicach - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Daty zlotów były ustalane na zlocie Walnym . Jeżeli chcecie jeszcze raz to przedyskutować to zapraszam na zlot.

Cytat:
2008-12-27 22:19:32, radex70 pisze:
Daty zlotów były ustalane na zlocie Walnym . Jeżeli chcecie jeszcze raz to przedyskutować to zapraszam na zlot.

Radku a jak z miejscówką? Mamy już coś ustalone? Może coś pomóc cza?

Prawdopodobnie miejscówka już jest - będę wiedział na dniach.. .
Podam miejsce i koszty oraz konto na które będzie trzeba wpłacać kasę. Do końca stycznia chcę mieć zebrane pieniądze żeby potem na ostatnią chwilę nie załatwiać nic na wariata. Termin jest od dawna znany więc myślę że nie będzie problemu

Cytat:
2008-11-08 16:50:34, Kalor pisze:
Wątek wyczyszczony, więc proszę nie brudzić Co do miejsca Walnego to natrafiłem na coś takiego: Dresso - Ośrodek Wypoczynkowy Jak Wam się widzi? Aha i nazwę ośrodka przemilczcie

Mam tam raptem 20 km mogę podjechać i obejrzeć na żywo jak to wygląda

moim zdaniem skoro zlot jest w marcu to kaskę można by zbierać do połowy lutego... No ale to tylko moje zdanie

Cytat:
2008-12-27 22:55:21, Paulinka pisze:
moim zdaniem skoro zlot jest w marcu to kaskę można by zbierać do połowy lutego... No ale to tylko moje zdanie

Też tak myślę

Cytat:
2008-12-27 21:23:22, Seba pisze:
A ja proponuje w koncu termin zmienic na bardziej laskawy - np maj

Walne musi odbyć się w pierwszym kwartale roku, to już nie jest zależne od nas, taki przepis jest ustawowo narzucony na stowarzyszenia.

Jeżeli chcecie mieć zlot majowy np. w Zakopcu lub Międzyzdrojach to ja nie widzę problemu . Trzeba tylko załatwić bazę noclegową , dowiedzieć się jakie koszty i można jechać . Chętnych do podjęcia się załatwienia tego proszę o kontakt . Ale to myślę że można załatwić w innym wątku. Tutaj rozmawiamy o Walnym.

[ wiadomość edytowana przez: radex70 dnia 2008-12-28 13:26:57 ]

Wyjasnijcie mi prosze o co tu chodzi? Czy niektorzy maja problem z czytaniem mapy? ewentualnie wogole z czytaniem? Za kazdym razem przed walnym jest to samo - "moze zrobimy u mnie pod domem, bo jak bede musial zrobic 20 km zeby przyjechac na walne to chyba nie dam rady". Zanim ktos jeszcze raz zaproponuje WALNE na pomorzu, albo w malopolsce czy na mazurach to proponuje sie zapoznac z regulaminem, poczytac kilka postow dotyczacych walnego, a nastepnie zastanowic nad wlasnym lenistwem, a nie kombinowac ze "moze blizej mnie". Kolego Aleks - wyobraz sobie ze ty do polski centralnej (Lodz i okolice) masz ok 300 KM, mimo to nie pamietam zebys sie na jakims walnym pojawil. Za to sa ludzie z nadmorskich miejscowosci ktorzy uczestnicza we wszystkich zlotach i co? Dla twojego wygodnictwa maja zrobic 1000 km w obie strony?

co do walnego i miejsca to tak jak mówiłem Prezesowi ,musimy skupić sie na wyszukaniu miejsca gdzie baza noclegowa jest w jednym kompleksie, tzn ośrodek taki jak w Rochnie, a to ze względu na warunki pogodowe jakie są w marcu.
W przypadku jak zlotowicze są rozlokowani w jednym budynku cała integracja zlotowa przebiega o wiele korzystniej
tak było w Rochnie (impreza w holu, czy w tym ośrodku rodem z PRL-u, miejsca nie pamietam)
W przypadku Gosławic i ośrodków podobnych zdaje to egzamin tylko i wyłacznie jesli jest odpowiednia pogoda.

Cytat:
2008-12-28 16:10:52, RemikGT pisze:
co do walnego i miejsca to tak jak mówiłem Prezesowi ,musimy skupić sie na wyszukaniu miejsca gdzie baza noclegowa jest w jednym kompleksie, tzn ośrodek taki jak w Rochnie, a to ze względu na warunki pogodowe jakie są w marcu. W przypadku jak zlotowicze są rozlokowani w jednym budynku cała integracja zlotowa przebiega o wiele korzystniej tak było w Rochnie (impreza w holu, czy w tym ośrodku rodem z PRL-u, miejsca nie pamietam) W przypadku Gosławic i ośrodków podobnych zdaje to egzamin tylko i wyłacznie jesli jest odpowiednia pogoda.

Zgodzę się z tym

Koledzy ja bym się z kimś zabrał z podkarpacia tylko kiedy będzie to spotkanie w jakim miesiącu to planujecie. Chyba że wymienię rozrząd z kołem od zaworów bo mi się ugieło od wykręconej śruby i ile by trzeba było ze sobą zabrać co macie tam w planach pytam ponieważ pierwszy raz bym był na takim spotkaniu.

Cytat:
2008-12-28 16:42:17, Swiety84Rze pisze:
Koledzy ja bym się z kimś zabrał z podkarpacia tylko kiedy będzie to spotkanie w jakim miesiącu to planujecie. Chyba że wymienię rozrząd z kołem od zaworów bo mi się ugieło od wykręconej śruby i ile by trzeba było ze sobą zabrać co macie tam w planach pytam ponieważ pierwszy raz bym był na takim spotkaniu.

zabiera się zawsze tyle zeby starczyło ,jednym 10 pln jednym i pewnie 1000pln nie starcza

Napiszę jeszcze raz bo chyba nikt nie czyta co piszę...
Miejsce na ZLOT WALNY ma być w centrum polski i musi spełniać podstawowe wymagania : Parking,łazienki w pokojach oraz takie rozmieszczenie pokoi dla nas żeby było bezkolizyjne z innymi gośćmi ( wiadomo że możemy być trochę hałaśliwi i zbyt radośni ... ).
Kwota za nocleg nie powinna być wyższa niż 35-40 pln .
Ośrodek powinien posiadać jakąś większa salę ( obrady i wybory ).
Niedaleko powinien znajdować się sklep i fajnie żeby jakaś niedroga knajpka była ( obiad )

[ wiadomość edytowana przez: radex70 dnia 2008-12-28 16:59:07 ]

TERMINARZ

Cytat:
2008-12-28 17:07:06, RemikGT pisze:
stary nie osłabiaj mnie ,masz terminarz jak wejdziesz w zakładke zloty spoty

sorry moj blad z tym terminem ale np mam pytanie czy mozna zjawic sie tam z dzieckiem??czy bedzie po prostu mialo co robic??

[ wiadomość edytowana przez: radex70 dnia 2008-12-28 17:20:10 ]

Tados zawsze zabiera dzieciaka ale to malutki szkrab więc ciężko powiedzieć jakie może mieć zainteresowania
I dużo zależy od tego co ośrodek oferuje.. choć marzec raczej nie jest rarytasem wypoczynku/ rekreacji małego dzieciaka. Może być zbyt mało atrakcji - nie sezon

Cytat:
2008-12-28 17:11:10, aleks27 pisze:
sorry moj blad z tym terminem ale np mam pytanie czy mozna zjawic sie tam z dzieckiem??czy bedzie po prostu mialo co robic?? [ wiadomość edytowana przez: radex70 dnia 2008-12-28 17:20:10 ]

racej odradzam, Patryska to szczególny przypadek ona od samego poczecia ma zloty w genach

Musi być zaliczka a najlepiej całość . Klub tez musi wpłacić zaliczkę i zamówić pokoje. A zdarzało się tak że lista chętnych była, ja zamawiałem ileś tam domków a potem ludzie się wykreślali z listy i zostawałem np. z kilkoma domkami pustymi za które trzeba było zapłacić. Tym razem tak nie będzie i trochę Wy będziecie musieli zaryzykować . Zresztą ja tez .

Cytat:
2008-12-28 16:42:17, Swiety84Rze pisze:

ost. week. marca.
zawsze jedziemy razem żeby było taniej, w tym roku mam podobno swoim autem jechać, jedna czerwona mi kazała.
Możesz z nami, nic specjalnego nie musisz brać, wszystko będzie na miejscu poza %
Ale na środek Polski będzie ci lepiej jechać z Rzeszowa na Radom bo gdzieś tam koło Opoczna będzie.