Fotki 207 - Strona 2

« Poprzedni | Nastpny »
ja tez nie dbam teraz i tem mam podobny przebieg. I co?
a wiek?

Cytat:
2005-12-14 16:44:40, adasco pisze:
ja tez nie dbam teraz i tem mam podobny przebieg. I co? a wiek?

no ale co chcesz udowodni? e pug w kombi taki cool? ale za jak cen

zreszt nie w tym rzecz... nowe pugi s IHMO w wikszoci nieadne.

niczego udowadniac nie musze, a juz z pewnoscia nikomu tak negatywnie nastawionemu jak ty.
za jaka cene? Za przystepna!!!!! Tanszy od 111 w zakupie, a i czesci pewnikiem tez latwiej dostepne.

Cytat:
2005-12-14 20:12:17, adasco pisze:
niczego udowadniac nie musze, a juz z pewnoscia nikomu tak negatywnie nastawionemu jak ty. za jaka cene? Za przystepna!!!!! Tanszy od 111 w zakupie, a i czesci pewnikiem tez latwiej dostepne.

no przesadzie i cen i z dostpnoci....
ja wcale nie jestem negatywnie nastawiony. to e mi si nie podoba nowa linia puga nie oznacza e nic z tej marki do mnie nie przemawia. 406 coupe byo zajebiste, nawet w seledynie... 407 podoba mi si ale tylko w czerni. pierwszy partner mia super optyk w reflektorach i 800kg adownoci (najlepiej w swojej klasie). co prawda na naprawy zapaciem wicej ni kosztowa nowy, ale c... by fajny. teraz go zepsuli tymi wielkimi, wyupiastymi lampami. wyglda jak.. a niewane...
nie zmienia to jednak faktu e linia 607 mi nie podchodzi. a 207 to nieporozumienie. IHMO!!!

wybacz Ada, ale nie zamierzam bezkrytycznie wychwala pod niebiosa kadego puga tylko dlatego e to bdzie poprawne polityczne. i nie szukaj podtekstw tam gdzie ich nie ma.

Mi si 607 podoba
liczne jest
jedziem takim,tylko srebrnym

607

bardzo fajne auto

Owszem bardzo adne jest 607, tylko jak kto ma tyle forsy to po grzyba kupowa Puga?? Ja nie jestem prezydentem Francji abym musia jedzi francuskimi autami, za t fors kupibym Alf Romeo, Audi czy Lancie.
DEx

Cytat:
2005-12-16 01:16:19, mwarchalowski pisze:
, za t fors kupibym Alf Romeo,[...] czy Lancie. DEx

nooo to bys normalnie interes zycia zrobi.....

audi rozimuem ale te dwa .....

Cytat:
2005-12-16 01:16:19, mwarchalowski pisze:
Owszem bardzo adne jest 607, tylko jak kto ma tyle forsy to po grzyba kupowa Puga?? Ja nie jestem prezydentem Francji abym musia jedzi francuskimi autami, za t fors kupibym Alf Romeo, Audi czy Lancie. DEx

jakie audi bys kupil za ta kase? A4?

Najtasza nowa 607 kosztuje 148ty, najtasze Audi A6 kosztuj 154, 340. Jak dla mnie to nie jest wybr bo tu nie ma si nad czym zastanawia.
Arsen ty lubisz PEUGEOT`a ja auta woskie i jak bym mia tyle forsy to bym mia gdzie, czy to si psuje czy nie tylko kupi ALfe z 3.0 i cieszy si yciem, o ile duo by mi go zostao.
www.uzywane.mojeauto.pl/raport/
Zreszt wiele pada tu sw o takiej czy innej awaryjnoci takiej czy owej marki, panowie skd te osdza, chyba nie uwaacie, e takie rozmowy do czego prowadz?? Ja proponuj, poczyta to co pisz na ten temat firma zajmujca si ju par lat t problematyka, myl o Dekrze. Zapraszam na link i proponuj porwna wynik np. Fiata Punto lub CC i 106 (7lat) a potem porwna ich cen oraz cen czci zamiennych i serwisu a potem bdziemy mogli si kci
P.S
Niestety alfy 156 tam nie widziaem a alfa 145 jest jeszcze z tej bardzo starej rodziny fiata, wiec naprawd nie ma sensu bra jej pod uwag.
Z powaaniem DEx

Cytat:
2005-12-16 17:11:07, mwarchalowski pisze:
Arsen ty lubisz PEUGEOT

dlatego zrozumiee jest dlaczego jestem na tym forum i wypowiadam sie kulturalnie
Cytat:
2005-12-16 17:11:07, mwarchalowski pisze:`a ja auta woskie

cz... to jednak forum o autach francuskich...

takie raporty to ja osobiscie mam gdzies... Oni te procenty wyliczaja z niemieckich serwisow. A tam szwaby jada z przepalona zarowka... I to wchodzi w te procenty tej awaryjnosci... Moja 106 ma teraz 8 lat, ja zrobilem nia prawie 15 tysiecy i ani razu mi sie nie zepsula, zawsze dojechalem nia tam gdzie chcialem, sorki raz mi puscila uszczelka w prawym tylnym tloczku w bebnie i puscila plynu hamulcowego troche... I to jest powazna awaria? zwykla guma ktora spraciala, to samo sie moze zdarzyc i w pugu jak i w 8 letnim mercedesie...

Wiec, dlatego mona „jecha” woskie samochody a jak si komu linia 207 si nie spodoba to won??
Jak kto mi powie, e mu si 110 nie podoba, to jego sprawa, jak wiele osb dziwi si, e jestem w klubie Lady a nie innej marki to tez ich sprawa, ale to nie znaczy, e im musz rzuci jak „cit” ripost. Powiem dla osody, e Lada w tecie Dekry zajmowaa kiedy Samara miejsce okoo 100 i nie wstydz si tego napisa. Naprawd o ludziach nie wiadczy jakimi samochodami jed i naprawd nie wydaje mi si abym kogo urazi swoimi wypowiedziami, mimo to jeli tak jest to przepraszam.
DEx
P.S
A ja i tak uwaam, e 206 nie powinno by jeszcze zmienia, bo wystarczyoby doda par chromw i poprawi tworzywa, w rodku i wszystko byo by super. 307 poprzedniej generacji te bardziej mi si podoba tak jak Punto II przed zmiana mordki na cos co przypomina wytrzeszcz.

Cytat:
2005-12-16 18:32:34, mwarchalowski pisze:
Jak kto mi powie, e mu si 110 nie podoba, to jego sprawa, jak wiele osb dziwi si, e jestem w klubie Lady a nie innej marki to tez ich sprawa, ale to nie znaczy, e im musz rzuci jak „cit” ripost. Powiem dla osody, e Lada w tecie Dekry zajmowaa kiedy Samara miejsce okoo 100 i nie wstydz si tego napisa. Naprawd o ludziach nie wiadczy jakimi samochodami jed

nie pisz jak pewnien taki jeden.. bo nie o to tu chodzi.. po co robic 2 syf skoro juz jeden jest zrobiony?? czy ktokolwiek przy czyms tu sie upiera? ja wybraem peugeota i przy caym jego chu wym pomyslunku technicznym jest cudny porostu wygoda jak ta lala
co nie znaczy ze nie lubie i nie planuje miec innej marki.. ale to nie forum o tej marce... ani o rowerach od tego jest inne forum

AHA TO NIE JEST TAMTO FORUM TU WYPOWIEDZI NIE SA KIEROWANE DO KOGOKOLWIEK OSOBISCIE!!!!

[ wiadomo edytowana przez: arsen dnia 2005-12-16 18:53:40 ]

Cytat:

cz... to jednak forum o autach francuskich...

ale to nie forum o tej marce... ani o rowerach od tego jest inne forum

jasne... dlatego na tamtym forum mona pisa o kadej marce, a na tym wycznie o pugu... i to wycznie dobrze.
powyszy tekst jest takim klikaniem do monitorka... i nie ma na celu... blabla...

Dex, w yciu nie wybrabym alfy w porwnaniu z A6. alfa jest pikna, ale to fiat. i tak jest wykonany. w dodatku ma marne zawieszenie. nie pojedzisz nim po zakrtach. ale jak kto lubi taki typowy dupowz do "woenia si" to jest to odpowiednie auto
ja jednak zdecydowanie wol mic poczucie panowania nad autem. alfa mi tego nie daje.

Cytat:
Naprawd o ludziach nie wiadczy jakimi samochodami jed i naprawd nie wydaje mi si abym kogo urazi swoimi wypowiedziami, mimo to jeli tak jest to przepraszam.

niestety do powszechne jest e samochd jest przedueniem penisa. sdzc po niektrych wypowiedziach jest w tym duo prawdy...

Gral jak czytam to mam wraenie, e ty jedziem jakim innym autem a nie Alf, bo kurcze to ma naprawd agresywnie zestrojone zawieszenie i ukad kierowniczy. Zreszta na CNN w Top Gear widziaem jak testuj now 166 i bye raczej zadowoleni.
Ale, aby nie byo, e znowu jest OT

Mi sie podoba a wam??

Mnie Peugeoty sie podobaja! Kolega ma 206, sympatyczny samochodzik. Brat cioteczny mial 405 1,9 w benzynce (byla taka?? a moze 1,7?) i smigal bardzo ladnie. Nowa 207 mi sie podoba, 607 tez ladna. Ale na tym niestety koniec. Ja bym sobie takiego samochodu nie kupil! On jest ladny, ale jakos nie dla mnie! Ja tam wole inne samochody (niektorzy domyslaja sie pewnie jakie )
Pozdrawiam serdecznie posiadaczy Peugeotw!

Goral, male wyjasnienie: TO JEST FORUM POSIADACZY I SYMPATYKOW PEUGEOTA. Nie jestes ani jednym, ani drugim. Mam zatem prosbe, abys zaprzestal pisywania tu, bo oprocz zgryzliwych zazwyczaj komentarzy nie wnosisz nic konstruktywnego do rozmowy. Sorry, ale taka jest prawda. Jak bedziemy chcieli poczytac kasliwe uwagi, zawsze mozemy zajrzec na forum FSO.... niekonieznie musimy to tolerowac u nas. Proponuje taki maly rozejm. Idz swoja droga, my swoja....
zauwazyes, zeby ktos z tego forum zachowywal sie tak jak ty - na forum o CB?
Wiec uszanuj to i nie laduj sie z butami, ok?
A od rozmow o dupie maryni czy jezdzeniu alfami jest wolny temat. Podwieszony nawet.

Co do meritum - coupe jak zwykle piekne, ale 406 bylo agresywniejsze z wygladu. A alfy sa piekne.... brera to dzielo sztuki. Jesli jedza w polowie tak, jak wygladaja, to juz jest dobrze. Ostatnio mialem okazje powozic paroma porzadniejszymi autkami i... rozczarowanie. Jesli chodzi o komfort i zachowanie na drosze, to nie prowadzilem nic lepszego jak XM. Takie a6 to przy XMie to drezyna i tyle.

Dziwie si, e Krycho si o to A6 nie obrazi, zreszt ja te lubie Audi, jako chyba jedn niemiecka firm. Wiecie wszystko zaley, czym, dla kogo jest komfort jedni powiedza, e lubi bardzo lekko krci kierownica jak w starych mercedesach a ja tego nienawidz, wole czu, kiedy jad prosto a kiedy skrcam. Tak jest ze wszystkim tzn. fotelami, ja np. lubi mocno profilowane, lubi te w miar sztywne zawieszenie, kocham prace silnika i ta nawet bardzo gona jak w starych 131 innym to przeszkadza mi nie. Wiece pewne moje koleanki lubi tylny podokietnik w ladzie (te go bardzo lubi) dla innych jest za mikki.
P.S
Jak dla mnie 406 nie bya agresywna, ale miaa fajn linie zreszt wida, e wosk.
DEx

Masz szczescie, ze nie mam dzis czasu, to sie nie wczytywalem zbyt mocno Ale jutro przeczytam dokadnie!!
Dobranoc!

Cytat:
2005-12-17 00:21:23, adasco pisze:
Goral, male wyjasnienie: TO JEST FORUM POSIADACZY I SYMPATYKOW PEUGEOTA. Nie jestes ani jednym, ani drugim. Mam zatem prosbe, abys zaprzestal pisywania tu, bo oprocz zgryzliwych zazwyczaj komentarzy nie wnosisz nic konstruktywnego do rozmowy. Sorry, ale taka jest prawda. Jak bedziemy chcieli poczytac kasliwe uwagi, zawsze mozemy zajrzec na forum FSO.... niekonieznie musimy to tolerowac u nas. Proponuje taki maly rozejm. Idz swoja droga, my swoja.... zauwazyes, zeby ktos z tego forum zachowywal sie tak jak ty - na forum o CB? Wiec uszanuj to i nie laduj sie z butami, ok? A od rozmow o dupie maryni czy jezdzeniu alfami jest wolny temat. Podwieszony nawet. Co do meritum - coupe jak zwykle piekne, ale 406 bylo agresywniejsze z wygladu. A alfy sa piekne.... brera to dzielo sztuki. Jesli jedza w polowie tak, jak wygladaja, to juz jest dobrze. Ostatnio mialem okazje powozic paroma porzadniejszymi autkami i... rozczarowanie. Jesli chodzi o komfort i zachowanie na drosze, to nie prowadzilem nic lepszego jak XM. Takie a6 to przy XMie to drezyna i tyle.

ok, panie moderator psiakrew. uszanuj twj brak tolerancji dla innego zdania ni peany pochwalne dla puga.
w rozmowie telefonicznej dokadnie ci opisaem co mi si nipodoba w 207 i dlaczego. wida nie dotaro...
kilka postw wyej rwnie napisalem co mi si w marce PODOBA, wida nie zauwayes. szkoda.

a eby nie byo e OT:

ostatnio mialem okazj POJEDZI kilkoma porzdnymi brykami. porwnywanie xm do a6 to jak porwnywanie trabanta z polonezem...
btw. poprowadzi to mona wzek na spacer.
oczywicie dla kogo kto nie ma yki sportowej a6 moe by za twarde, ale to nie zmienia faktu e przy wikszych prdkociach poczenie awd ze znakomicie zestrojonym zawieszeniem powoduje i samochd jest bardzo przewidywalny, neutralny w zakrtach, dajcy poczucie bezpieczestwa w kadej sytuacji.

Dex, jednak alf 166, tyle e nie najnowszym modelem a rocznik 2004. to auto owszem ma piknie brzmicy silnik, ale nie suy do szybszej jazdy. jest to o tyle dziwne e alfy od duszego czasu przoduj w klasie samochodw turystycznych (model 155).
w top gear byli zachwyceni wygldem, wntrzem itd. ale najbardziej podoba mi si tekst: w pierwszym roku alfa traci na wartoci szybciej ni rozpdza si do setki...

« Poprzedni | Nastpny »