czyli nie pozostaje nic innego jak tylko magnes albo dziurkowanie.
[ wiadomo edytowana przez: Adwokat dnia 2007-03-23 09:21:07 ]
| « Poprzedni | Nastpny » |
Adwokat Kocian | czyli nie pozostaje nic innego jak tylko magnes albo dziurkowanie. [ wiadomo edytowana przez: Adwokat dnia 2007-03-23 09:21:07 ] |
mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocaw | albo dzwonek. Reling plastikowy sie nie nadaje bo nie ma masy. Zreszt w "meteorze" na Al. pracy we wrocku powiedzieli mi e nawet metalowe relingi to taki sobie wybr na miejsce montau. |
delta_ys garwolin | nie wiem, ja tam widziaem typw ktrzy jed z antenami na plastikowych relingach pomontowanymi, moe imk to dziaa moe maj dla szpanu ale takowych widuj. |
tomba CB FORUM nadajnik Ford C-Max Tarnowskie Gry | Jak antenk najlepiej dobra do Unidena 520 xl? Zastanawiam si nad antenkami President'a tylko nie wiem, ktra bdzie lepsza. Poza tym zastanawiam si czy ma to byc magnes czy moze uchwyt na klap baganika-Fiat Panda (subowy). Pomcie |
arek137 CB FORUM nadajnik Opel rekord Omega Katowice |
a czytae kolego zestawienie anten ktore tu wkleiem ??? President wedog mnie robi dwa razy za drogie anteny w stosunku do jakosci o wiele lepsze sa anteny SIRIO bdb sa sirio mega watt 3000 i 4000 ewentualnie wszystkie ML-145 |
tomba CB FORUM nadajnik Ford C-Max Tarnowskie Gry |
tak czytaem ale ciko wybra co do anten to duo osb ju mi proponowao sirio, wic chyba sie skusz ale zastanawiam si jeszcze nad tym czy ma to by magnes czy uchwyt na klapie. |
jedno i drugie niszczy auto magnes rysuje lakier a jak nie magnes to sam kabel a uchwyt wrrr jak sciagem swoj to sie przeraziem stanem rynienki bo mao jej nie urwao w sumie najgrozniej wygladajacym sposobem a jednoczesnie najmniej ingerujacym wizualnnie w auto jest dziura w dachu ewentualnie wykorzystanie tej po antenie fm jesli jest z tyu dachu :] |
smeniu23 CB FORUM nadajnik W P Y | Koledzy mam takie pytanko do was , czy istnieje jaka przejciwka ktr mona z gwki typu PL zrobi gwk DV??? I jeszcze takie jedno pytanko czy president antena president ohio bdzie pasowaa na magnes z gwk PL z gry dziki. |
arek137 CB FORUM nadajnik Opel rekord Omega Katowice | oczywiscie ze sa przejsciowki w obydwie strony tzn PL na DV i DV na PL
ohio na DV ?? z tego co wiem ona ma mocowanie PL ale jak masz to przerobione inaczej bedzie chodzic na magnesie |
davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | Witam. Po wnikliwym przeczytaniu tematw na forum zamwiem w poniedziaek Unidena 520, ale kwesti anteny pozostawiem na koniec i tu nasuwa si pytanie. Czy Sirio ML 145 to bdzie dobry wybr? Ot szukajc optymalnego rozwizania miaem tylko dwa ograniczenia, no moe trzy Cena do 150, magnes no i trzeciego zapomniaem, chyba chodzi o wielkoc do 160cm. No i wybr pad na Sirio... pisze ten post bo mam czas jeszcze do poniedziaku kiedy to si do sklepu po ni wybiore i jeszcze moecie mi j wybic z gowy jeeli jest co lepszego.
Czekam na odpowiedzi
|
arek137 CB FORUM nadajnik Opel rekord Omega Katowice | do okoo150cmm jeszcze na magnesie nie ma nic lepszego od anten ML 145
niezaleznie od firmy Alan, President ,Sirio, sirtel nadawczo odbiorczo anteny sa niemal identycznie i zwyky uzytkownik nie ma mozliwosci usyszenia roznic w tym wypadku wybor od upodoban i zasobnosci portfela jednak anteny sirio wedog mnie to jest najlepszy wybor ale niczego nie sugeruje ![]() |
markoos CORSA - B Zgierz | Panowie ma ktos z Was Hustlera?? tego metrowego?
ja wlasnie taka mam i chcialem zapytac na ile km jestescie slyszalni w miescie i poza miastem? i na jaka odleglosc rozmawiacie z kims. Bo ja mierzylem w miescie z tym ze kolega sta w centrum blokowiska 4 bloki ustawione w kwadrat a on w srodku a ja jechalem po miescie i tak do 2,5 km bylo elegancko , pozniej zacz sie jeszcze lasek i juz po 3 km bylo cienko wiec nie wiem czy sie tym martwic czy tak poprostu musi byc?? :| Na trasie jeszcze nie mialem okazji zmierzyc |
_Arek_ Opel Omega B/FL Stargard Szczeciski | Koledzy,
jak wybra dugo anteny na magnes do dostawczaka? Auto sporo wysze od przecitnej osobwki i nie wiem jaka bya by optymalna dugo, by jednoczenie zachowa dobry zasig i nie zaczepia pod niskie wiadukty i drzewa. Najkrtsza jak znalazem to 30 cm, ale nie wiem jak z zasigiem w tym przypadku, nastpne dugugoci to chyba 60 i wyej... Zgry dziki za pomoc. |
arek137 CB FORUM nadajnik Opel rekord Omega Katowice | _AREK_ suchaj antena 30cm to mozna postawic na biurku i uzywac jako przycisk do papieru !!!
normalny zasieg czyli okoo 3km w gore uzyskujesz na antenach w okolicach metra wsadz antena okoo 1,5 metra na uchwycie rynienkowym jesli chodzi o busa zasieg bedzie bdb jesli chcesz wiercic dziure w dachu hmm polece sirio AS - 100 ( metrowa antena) napisze poraz kolejny ze praw fizyki nie oszukasz nigdy kikut ponizej metra nie da zasiegu 2m anteny obojetnie jaka by to nie miao cewke czy co by pisao na opakowaniu !!!!!!!!!!!!!! |
JerryP CB FORUM nadajnik Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejwek | Ja na busie miaem jaki chiski wynalazek okoo 0,5m i syszalny byem do okoo 8km. Wicej mi nie byo trzeba bo DXw z mobila robi nie musz. Podstawowa sprawa to prawidowe strojenie anteny i nie bdziesz mia kopotw. Magneswk mi z busa kilka razy zwaliy gazie. Lepsza jest taka na uchwyt np. do lusterka albo do rynienki. |
to tylko moje skromne zdanie jednak mocowanie anteny na lusterku w busie jest najgorszym rozwiazaniem z mozliwych - brak przeciwwagi z dou anteny a nie rzadko tez masy bo lusterka sa powlekane roznymi foliopodobnymi nateriaami aby zabezpieczyc ramie przed korozja |
davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | Koledzy mam pytanie. Jaka antena jest lepsza od president texas, bo w jednym autku migam na 520+ml145, a w dugim chce zakupic take 520+... nie wiem wanie co do tego. Zapewne bedzie to montawka i nie wiem jak zapodac. Znajomy ma Texasa do 520 no ale ja nie kupi takiego sprztu tylko chocia troch lepszy A wic czekam na odpowied. |
pawelooo ostroka | Co sdzicie o antenie WILIS (z tego co si orituje to jest ona wsorowana na Wilson Little Will)? Uywa kto moe tej anteny?
Pozdrawiam |
bartek_asik Toyota Celica Pozna | Witam, potrzebuje szybkiej pomocy. Posiadam od wakacji radio Midland Alan 121 wraz z antena Sunker CB1 ze szklan cewk. Antena od samego pocztku mnie nie zadowala. Inni uytkownicy mnie sysz, a ja ich prawie nie... Da si co z tym zrobi, czy jednak kupi inn anten? Jeeli kupi, to potrzebowabym anten do Coupe by przy 200km/h nie spadaa, magnetyczna, zasig okoo 10-20km, nie droga, tak do 100z, i jeeli jest to moliwe to eby nie byo trzeba stroi Nie jestem znawc wic prosz o wyrozumienie. HELP!!!!! |
| « Poprzedni | Nastpny » | |