Jaka antena ?? - Strona 3

« Poprzedni | Nastpny »
Czy wogle moe mi kto pomc??

Witam mam pytanie jestem nowym urzytkownikiem cb i chciaem zapytac czy antenka o takich parametrach
Dane:
ANTENA CB KNU113
- 60 ZWOI NA CEWCE !!!
- waga: 500g
- zysk / wzmocnienie: 1,5 dB
- wysoko anteny: 660 mm
- srednica podstawy magnesu: 90 mm
- dlugosc kabla: 2,75 metra
- kabel RG zakonczony wtyczka Uc 1

Jest lepsza od Anteny o dugoci 90cm (ktora dostaem odrazu z radiem cb o prostym bacie) prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje !!!!

Cze maniaki
Robie may odkop. Dzisiaj pojedziem sobie z antenk President ML-145 i powiem wam ze z mojego Inteka m110 plus zrobio sie dobre radyjko przez ktre nawet mona pogada a nie tylko szumy No zaczem zastanawia si nad kupnem czego ML Podobnego Teraz pytanie czy np pakowa kas w Presidenta/Sirio czy np taki wynalazek bedzie sie sprawowa identycznie?
KLIK - allegro
Czy tam moe cewki s z cieszego drutu albo duo gorzej si stroj? Na pewno szybciej pokoroduj i zaniedziej ale cena taka ze sobie kupie za cene sirio trzy takie a i al mniejszy jak ukradn Oszczdnoci na pewno na czym byy bo to wida po cenie... tylko czy to jako wpynie na zasig? W ogle kto testowa rne ML-ki? albo ma jaki link do takiego testu?

Ja tez mam Alan 121 i do niego polecam antenk Missouri II (http://www.wasserman.pl/pl/p/Antena-CB-President-MISSOURII/872) mam taki zestaw ju od duszego czasu i wietnie dziaa.

jedziem znacznie szybciej ni 120km/h i jak do tej pory nie zdarzyo mi si aby mi antena spada z samochodu

jest to temat rzeka ANTENY .Napisze tak jak przed wojna ,,dla kazdego cos dobrego '' nie ma 1 stalowej zasady co do anteny jak i radia kwestia osobistego wyboru ,preferencji.Wiem jedno zasieg rzedu 10 -12 km STARCZA w 100% i instalowanie batow jest bez celowe utrudnia chowanie zdejmowanie pochylanie to sie rusza przeklada rzuca a to szkodzi niestety parametrom.Podsumowanie jaka by ona nie byla ANTENa po za skrAJnymi bublami to swr jest najbardziej istotny lepiej lepiej dostroic jak 2 m postawic na dach

« Poprzedni | Nastpny »