| « Poprzedni | Następny » |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | Ciekawe spostrzeżenia na temat Wankla Jaro |
Jaro Mazda 323 Warszawa | No jasne Jackal ... ja zwsze i wszedzie na temat ... |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | Odświeżam ten wątek dla zainteresowanych. W dzisiejszej Rzepie pojawił się ciekawy artykuł o silniku Wankla, wraz ze zdjęciami i życiorysem samego Feliksa Wankla.
>>> czytaj tutaj <<< |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | Znowu odświeżam, w dzisiejszym Auto Świecie znowu pojawił się silnik Wankla na przykładzie najnowszej Mazdy RX-8.
>> Czytaj tutaj << |
KrzysioVW [H] W-wa | Powiem wam ze chcialbym miec Wankla u siebie w samochodzie
ciekawy jestem jaki jest odgłos tego silnika w pełnym zakresie obrotów... |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | Z tego co słyszałem bardzo wyje, raczej w górnym zakresie skali dźwięku, ponieważ silnik ma małą pojemność i jest bardzo wysoko kręcony. |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | wyje jak wiertarka firmy celma |
KrzysioVW [H] W-wa | Ale przyznajcie ze silnik bez korbowodu to dobra rzecz |
KrzysioVW [H] W-wa | Co do tego zdarzaka - nie jest podane jego działanie (tajemnica konstruktora) ale z tego co ja pamietam to on jest tak zrobiony ze pochłania większość energii i ją rozprasza...
Wiem ze tym rojektem i innymi tegoż pana blacharza jest zainteresowane wojsko A co Wankla - to czytałem ze było z nim od liku problemów ale Mazda sobie ze wszystkimi poradziła (dla tego dostała za to nagrode)... Ale ciekaw jestem jak z trwalością tegoż urządzenia.. |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | Mazda z silnikiem wankla ma teraz inne niż trwałość kłopoty.
http://www.autokrata.pl/artykul/koniec-mazdy-rx-8-w-europie-8390 |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | pie...ni ekolodzy |
JoTech wroclaw |
a cos wircej o tych "innowacjach materialowych" wiadomo? ![]() |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | No to chyba koniec wankla niestety
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,10428570,Mazda_konczy_produkcje_aut_z_silnikiem_Wankla.html |
| « Poprzedni | Następny » | |