MotoNews.pl

Radio PIONEER czy JVC - która firma lepsza ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
pytanie jak w temacie
chodzi mi ogolnie ktore radia sa lepsze, lepiej graja itp.
z gory thx

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-06-14 22:36:05 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

S O N Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Subiektywnie JVC - dźwięk....

PIONEER?

I jedno dobre i drugie. A ja ktos jest aż takim melomanem to powinien zauważyć że wnętrze auta nie jest idealnym miejscem do uzyskania prawidłowego brzmienia

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

PIONEER - wysoka jakosc za rozsądną cene. Bardzo dobra jakosc dzwieku, bardzo duze mozliwosci, poszczegolne modele sprzeetu praktyzcnie "nie starzeja sie", wysoka trwalosc. Polecam - sprawdzone osobiscie

VDO, blaupunkt, gelhard - lepiej, a taniej.
a moze alpinka?

pamietaj o jednym - sprzet jest tak dobry, jak jego najslabsze ogniwo. Lepiej kup tansze radio i dobre glosniki, niz odwrotnie.

ja tez mam SONY i gra elegancko ale z tych co ty proponujesz to bym wybral PIONEERA

pionki owszem, ale ze starej serii.
a i tak gram na alpince

ja polecam PIONEERA, sam uzywam DEH-P4600MP i jestem z niego bardzo zadowolony, a JVC miałem kiedys( chyba 959??) radyjko nieglupie ale PIONEER wypada o wiele lepiej

jak kupujesz uzywke to bierz clarion lub alpine

sony odradzam, bo lubi skakac, chociaz co do dźwięku i obsługi nie mam zadnych zastrzezen
podobnoz pioneer jest o wiele lepszy

Mialem Pioneera, mam Pioneera ( oba starsze modele) i sobie je chwale, zreszta 4 glosniki tez Pioneera

Ja bym na twoim miejscu biorąc pod uwage te dwie firmy wybrał Clariona , kiedys tego sluchalem naprawde gralo bardzo ladnie i czysto jednak nie wygladało na takie z zewnątrz. Polecam clariona.

Pioneer, Sony, Clarion - w tej kolejności

Cytat:
Lepiej kup tansze radio i dobre glosniki, niz odwrotnie.

Nie masz racji Adam - ja wczesniej oszczedzalem na radiach i niby graly, ale do pewnego momentu - pozniej naprawa okazywala sie nieoplacalna. Tak wiec lepiej dorzucic te pare groszy tym bardziej, ze sprzet teraz tanieje i spokojnie mozna miec nawet uzywanego Pioneera w bardzo dobrym stanie tak jak ja. Wreszcie to jest to - co firma to firma.

Polecam Alpinke. Nabylem nieadawno od kumpla cdka (model CDE-7854R) i jest bardzo fajny sprzet. Pieknie gra, ma kilka ciekawych funkcji i nie jest drogie. Mozna spokojnie znalezc takie model na allegro za rozsadne pieniadze (do 300zl). Ja osobiscie dalem za nie kumplowi 300zl. Wsumie moze troszke drogo ale on chchial sprzedac ja chchialem kupic i nie bawic sie w szukanie itd.. Polecam bo warto

Cytat:
2005-06-15 00:26:38, misiekns pisze:
Nie masz racji Adam - ja wczesniej oszczedzalem na radiach i niby graly.

Nie lapiesz o co mi chodzi.
jesli kolega ma jakis tam budzet i koniec (np. 700 zl) - mowie, zeby lepiej kupil troche nizszy model radia i dobre glosniki, nizby mial kupic radio za 600 i najtansze glosniki do niego - teraz jasniej?
Co mu po dobrym radiu, skoro zagra ono tylko tak, jak pozwola mu glosniki. Skrajniejszym przypadkiem jest laczeniedrogiego sprzety cieniutkimi kablekami po 20 gr za metr... TO wlasmie mam na mysli.
Nonsensem jest dla mnie kupowanie wypasionego radia, w sytuacji gdy mamy cieniutkie glosniki i brak widokow na zmiane ich na jakies adekwatniejsze do radia.

Przeglądając fora Pioneer jest teraz na topie. Faktycznie starsze modele mają większe uznanie. Topowy model to DEH-3600MP. Wyszedł już z oferty jednak jego ceny np. na allegro są na poziomie nowszych modeli np DEH-4700. Model DEH-5700? jest jakby odpowiednikiem 3600. Ale i też kosztuje.
Wracając do radyjek. Każdy lisek swój ogon chwali. Jeżeli na jakimś forum siedzą goście bardziej kasiaści to nawet Pioneer z niższej półki np. DEH-3700 będzie niczym.

Tropchę się rozpisałem. Odpowiadając na twoje pytanie = Pioneer.
JVC dzielnie depta mu po piętach. Swoje zdanie opieram wyłącznie na lekturze stron "poświęconych" car audio.
lokalne forum car audio na motonews
autokacik bez www
elektroda
Zwróć jeszcze uwagę jak jest z podtrzymaniem pamięci/ustawień.

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz75 dnia 2005-06-15 08:58:01 ]

Zdecydowanie lepszy jest Pioneer.W końcu w ofercie tej firmy są również zestawy referencyjne,czyli najwyższa półka dla audiofili,a JVC ,jakkolwiek niezła,to masówka bez górnolotnych ambicji

Cytat:
2005-06-14 17:58:33, Pawlik pisze:
witam pytanie jak w temacie chodzi mi ogolnie ktore radia sa lepsze, lepiej graja itp. z gory thx [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-06-14 22:36:05 ] [ powód edycji: korekta tytulu ]

A nad jakim modelem dokładnie się zastanawiasz. I chodzi o nowy czy używany. No i mam nadzieję iż znajdziesz trochę czasu by pochwalić się nabytkiem.
Pamiętaj że to ma być twoje radio. Pioneer od DEH-4700 ma wzmacniacz MOSFET, podobno fajna sprawa.