| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-16 02:46:52 Witam!
Dla wprowadzenia, silnik 2.0 DOHC, gaznik ADF 250, gaz BRC 2 letni, reduktor pobiera podcisnienie dodatkowa rurka z kolektora, centralka ma przycisk pozwalajacy na odchylenie membrany i podawanie gazu bez podcisniena przy rozruchu. Gaznik zdycha, nie mam kasy i nie chce w niego ladowac, bo mam w planach wtrysk. Wpadlem na taki pomysl: posiadam kolektor kompletny do Jetronica i chcialem uzyc go jako przepustnicy, tzn podlaczyc gaz do rury miedzy kolektor a filtr (na razie bez zadnego przeplywomierza ani niczego, bo nie mam). W Sierrze ojca jest gaz wprowadzony wlasnie w ten sposob i to dziala, ale nie wiem jak wtedy z wolnymi obrotami itp... Dlatego prosze o opinie, czy to bedzie dzialac. Najbardziej martwi mnie kwestia wolnych obrotow, jezeli elektronika wtrysku jest obecna to reguluje je chyba Zawor dodatkowego powietrza (Auxiliary Air Valve), ktory mam tez przy kolektorze. Zastanawiam sie, czy trzeba bedzie go jakos ustawic podajac mu jakies napiecie, czy bedzie dzialac bez niego (tylko LPG). Topic umiescilem juz na forum FSO AK, ale pomyslalem, ze tu moze tez znajda sie fachowcy, ktorzy nie zagladaja na FSO AK, a Jetronic to dosc popularny wtrysk (choc tu wlasciwie nie ma to znaczenia, co to za wtrysk, rownie dobrze moglby to byc jednopunkt, bo nie zamierzam podlaczac benzyny). |