MotoNews.pl
7 Wstrząsające....(zdjęcia drastyczne-od 18 lat) (10252/13)

Wstrząsające....(zdjęcia drastyczne-od 18 lat)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie sobie tą historię....

DOZWOLONE OD LAT 18

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2003-02-27 00:11:46 ]

o kurw.........
To chyba wystarczy za komentarz
Powinienes Lechu dopisac w temacie że to od 18 lat.

mi nie działa...

Dzieki Grzesiu za zmiane tematu.

Fakt, wstrzasajace, brak mi slow.

Chyba nic już dzisiaj nie zjem.

Nikt nie zna swojego dnia i godziny, na szczęście nie wiemy też z wyprzedzeniem co nam jest pisane, bo inaczej życie byłoby czasami koszmarem... Warto więc cieszyć się każdą chwilą i... liczyć, że takich tragedii będzie jak najmniej.

A czytaliście o takim domorosłym polskim wynalazcy, który opracował super-zderzak pochłaniający energię zderzenia, który bezskutecznie próbuje zainteresować swoim wynalazkiem koncerny samochodowe. Były robione testy na którejś z politechnik potwierdzające skuteczność w/w. Podobno skutki zderzenia są takie, jak przy prędkości KILKUKROTNIE niższej (były podawane konkretne liczby, ale mam sklerozę i nie pamiętam). Ilu ludziom - jeśli to prawda (a wielu naukowców potwierdziło wyniki testów, które trochę na pozór przeczą prawom fizyki) - mogłoby to uratować życie lub zdrowie... Podobno rzecz polega na zamianie energii kinetycznej samochodów w ruchu posuwistym na energię kinetyczną obracających się tarcz o niskim momencie bezwładności (w ciągu ułamka sekundy tarcze się rozpędzają przejmując enegię zderzenia). Pewnie za 10 lat jakiś Japończyk to "wynajdzie" opatentuje i zarobi kupę kasy. Z niebieskim laserem to Polacy też podobno już dawno się bawili...

Aha -> z tą granicą wiekową, to można chyba zrobić wyjątek dla Miłego, bo chłopak i tak tam zajrzy, ale się będzie bał wypowiadać . To tak samo jakbym napisał post o tytule "Nie dla Pana X" -> wtedy pierwszą osobą która by tam zajrzała byłby zapewne Pan X...

Mariusz,te 18 lat to napisałem po to żeby nikt się nie przyczepił że takiej informacji nie było i ktoś spać nie mógł lub dostał wstrząsu psychicznego.Można by dopisać jeszcze dla ludzi o mocnych nerwach.
Pzdr grzesiek

A propos treści posta "Mariusznia" dotyczącego owego wynalazcy.
Nazywa się Lucjan Łągiewka. Z tego co mi wiadomo jego patentem interesują się firmy samochodowe, ale celem tego zainteresowania nie jest powszechne stosowanie w nowych pojazdach jego pomysłów, lecz zamknięcie w dobrze strzeżonym sejfie. Dlaczego? Otóż nagle w wyniku wypadków, kolizji drastycznie maleje rozmiar zniszczeń, spada zapotrzebowanie na wykonywanie usług w zakresie mechaniki, blacharki, następnie maleje sprzedaż nowych aut. Resztę dopowiedzcie sobie sami. Ja osobiście pragnąłbym posiadać samochód o takim stopniu bezpieczeństwa.

narka...
null

Jakiś czas temu dostał te zdjęcia mailem.

To TRAGEDIA jak czyjaś bezmyślność może spier#@^&*$%%^ komuś życie i zamienić je w koszmar.

KURW... wolałbym zginąć.

wow... bez komentarza. brakuje słów, aby opisać tę sytuację... te zdjęcia są tak wymowne. i tak okrutnie prawdziwe. w zasadzie nie wymagają komentarza.
za to zmuszają do myślenia..........................

Witam
A co do pana Łągiewki, to mam gdzieś na VHS zgrany ten program z TV, ale nie wiem gdzie i nie mam karty TV żeby go zgrać jakby kogoś interesowało, ale to trochę off-topic a poza tym to mi ten link też nei działa...

Przywieź Angelku może tą kasetę na zlot (mam nadzieję, że znajdzie się tam gdzieś magnetowid, to sobie obejrzymy).

ja tez mam problemy z otworzeniem tej stronki moze jakies podpowiedzi jak to przeskoczyc???

Cytat:
2003-07-24 16:48:11, kornat pisze:
ja tez mam problemy z otworzeniem tej stronki moze jakies podpowiedzi jak to przeskoczyc???

U mienia to samo. Help Me

NIe mogę otworzyć tej stronki, ale moze sa to te same zdjecia co tutaj ? Mnie to przeraziło. Szczerze mówiąc , miała pecha, że ja uratowali.
Pozdrawiam
Janosik (wstrząśnięty)

Co do tematu zderzaka, gdzies ostatni cos czytałem na ten temat
Jesli sie myle to przepraszam. Ale z artykułu wynikało coś takiego.

Zderzak faktycznie działa POZORNIE wbrew prawom fizyki.
Istotą mechanizmu działenia jest zamiana energii zderzenia (zgniecenia elementów itp) na ruch wieeelu krążków znajdujących sie w "zderzaku")
Krążki te w ciągu ułamka sekundy rozpędzają sie do jakiejśtam wieeeelkiej prędkości i w ten sposób pochłaniają większość energii.

Proste, logiczne, i zgodne z prawami fizyki.

Pijesz nie prowadz mozesz komus zmarnowac zycie

widziałem ta kobitke w telewizji kurna panowie i panie zyjmy i dajmy zyc innym!!!!!!