Schemat do 2103

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heja! Witam wszystkich. Jestem posiadaczem 2103. Potrzebuję informacji nt. eksploatacji tego autka. Szczególnie zależy mi na schemacie instalacji elektrycznej. Auto jest w niezłym stanie, aczkolwiek blacha po licznych stłuczkach trochę się sypie... Pozdrawiam! Liczę na odzew. Rafał

Witam!
2013 to już rzadkość -cieszę się ,że jest w naszym klubie takie autko
A schemat znajdziesz na rosyjskiej stronce, na której sa schematy, rysunki do wszystkich modeli .Polecam
tą stronę

Witam :))
Schematy może kolega ściągnąć STĄD

Pozdrawiam

dzięki za odpowiedzi. Też się cieszę, że to akurat 2103- znana z dobrej blachy... Mam prawko od wielu lat i dużo jeżdzę, ale to mój pierwszy własny wóz. Łada jest super, ale ma straszne narowy. Na przykład dzisiaj na przejechanie niespełna 40 km zużyła ponad 6 litrów LPG! A ostatnio poza miastem dusiłem ja na ponad 5 tys obrotów wyciągając 130 km/h i wtedy pożarła ok. 11 litrów. Kto mi to wytłumaczy? Konstrukcja silnika (gaźnik) jest prosta, instalacja zasilania gazem też, co sie więc dzieje?
Czy może mieć wpływ na tak duże spalanie fakt, że te 40 km pokonałem w bodaj 15 krótkich odcinkach- zawsze silnik zdążył juz ostygnąć...

Jesłi tak było jak mówisz , czyli ciagłe postoje , zapalanie i gaszenie silnika- to musiała spalic tak duzo. ja na trasie wyrabiam ok 7/100(benzyna), ale jak pojadę na pas-to i wychodzi 15/100.
Paweł

No, to dzięki za dobre słowo. Jak wyjde z kafejki, to zaraz napełnię butlę. Bałem sie to zrobić i jadę na benie. Jutro znowu wyjeżdzam na wieś (będę spawać, szpachlować & pasek mi zapiszczał...) to sprawdzę jak będzie z tym apetytem. Jednak szkoda żyłować auto- nie będę tak mocno jej dusił...
Pozdr.

Witam.
Jak w temacie, szukam schematu to Łady 2103 tutaj jest o tym mowa, ale pierwszy link nie działa, a ja niestety nie znam ruskiego, wiec prosze o pomoc. Z góry wielkie dzieki za wszelką pomoc.
Respect for all

[ wiadomość edytowana przez: Roli666 dnia 2005-11-12 17:46:32 ]

Cytat:
2005-11-12 17:46:01, Roli666 pisze:
Witam. Jak w temacie, szukam schematu to Łady 2103 tutaj jest o tym mowa, ale pierwszy link nie działa, a ja niestety nie znam ruskiego, wiec prosze o pomoc. Z góry wielkie dzieki za wszelką pomoc. Respect for all [ wiadomość edytowana przez: Roli666 dnia 2005-11-12 17:46:32 ]

schematu - ale jakiego schematu ?? elektryki, jakiegos konkretnego ukladu ???

na tej czeskiej stronie są wszystkie schematy - język obrazkowy
mam nadzieje ,że ten adres pomoże Ci zapoznać się z trójką schematy lada 2106-2106