Pytanie o radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wiem, ze takie pytania juz byly, ale nikt do tejk pory nie dal na nie porzadnej odpowiedzi. Ja sprobuje zapytac sie troche inaczej.
Chce kupic radyjko, mam do wyboru:
- Clarion DB358RMP
- Blaupunkt Valencia MP34
- Pioneer DEH-4700MP

Wiem jak gra Clarion i bardzo mi sie podoba, natomiast w porownaniu do blaupunkta ma tylko 2 kanaly wyjscia RCA(Blaupunkt ma 4), Pioneer tez ma tylko 2. Natomiast maxymalna moc muzyczna najwieksza ma pionek, najmniejsza blaupunkt.
Pierwsze pytanie - czy warto kupic blaupunkta, do ktorego bede mogl podlaczyc wiecej wzmacniaczy w przyszlosci(podejrzewam ze dosc odleglej ;P ) czy lepiej postawic na nieco mocniejsze radyjko??
Pytanie dwa - ktore z tych radii, ma najlepszy wbudowany korektor dzwieku, tzn, w ktorym z nich bede mogl lepij podpasowac dzwiek(pionek wiem, ze chwali sie 3 trybami loudness i 3 trybami ustawien przedniej sceny i trzy pasmowym korektorem, poza tym ma najmocniejsza moc muzyczna).

Wiec co byloby najlepsze na te chwile, do podlaczenia bez wzmacniacza pod dobre glosniki.??

po pierwsze z tego co czytalem na temat tych radyjek to i pinek i clarion maja po jedny mwyjsciu RCA.
ja blaupunkta odradzam poniewaz z wlasnych doswiadczen wiem ze nie nadaja one sie na polskie drogi poniewaz plytki na dokach i nierownosciach mocno sie przycinaja co naprawde wkurza a przeciez to ma ładnie grac.
jesli jest tak jak mowisz ze maja po 2 wysjcia na wzmaki to w zupelnosci wystarcza. po co Ci 4??
pod jeden dwukanalwoy podlaczasz suba a pod drugi 4 kanalowy podlaczasz przod i tyl. no chyba ze budujesz jakeis super car audio ale jakbys tak robil to bys chyba tez w leposze radio zainwestowal
ja bym wzial clariona ze wzgledu na moc i na wyglad. pozdro