Czym smarowac...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie...mam niewiele smaru na mechanizmie zminy biegow pod lewarkiem i widze ze troche juz go malo na tym mechanizmie i chcialem poprawic mu troszke smarowanie , mam jakis smar Lt4-S3 do lozysk tocznych ale nie wiem czy to dobry smar do takich elementow, co polecicie do smarowania takich mechanizmow ?

[ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2005-06-29 15:25:38 ]

Łt4s to smar do łożysk tocznych. Chociaż od biedy można użyć. Na zewnętrzne elementy ruchome lepsze są smary z dodatkami tiksotropowymi(nie ściekają z czasem). Nie pamiętam nazwy, ale są teraz takie białe mazidła Shela i inne. Popatrz w jakimś Norauto, na pewno znajdziesz kilka.
Pzdr.

Ja mam troche smaru do lozysk kol samochodowych, nada sie na to ?

Najlepszy biły smar firmy tutella nie pamiętam symbolu ale biały jest tylko jeden!

Pozdro.

Cytat:
Najlepszy były smar firmy tutella

Byly... czyli juz ich nie ma ? w sieci sprzedazy jakiejs sa jeszcze do dostania ?
A jak nie to czym je zastapic ?
Czy po prostu przejechac sie w wolnej chwili jak pisze Kafar do jakiegos norauto itp. i porozgladac sie za czyms bialym tlustym ?

..porozglądać się

biły=biały!!!!!!!
Sorki jest prawie wszędzie dostępny!

Pozdro.

a czy smarujecie czyms gumowe oslony przegubow ktore niekiedy w momencie skrecania kol o siebie ocieraja i wydaja nieprzyjemny dzwiek, oczywiscie mam na mysli autka juz ponad 10-letnie bo nowsze gumy pewnie nie maja takich dolegliwosci.

Hmm. Ja nie smaruje niczym bo nic nie piszczy ... po 17-tu latach zmieniłem zewnętrze osłony żeby spać (jeździć) spokojnie i już
Może to coś innego wydaje taki dźwięk?

Pozdrawiam

Nie to na 100% zewnetrzne gumowe oslony wydaja taki dzwiek tak jak sie ociera gume o gume, ale juz popsikalem jakims preparatem silikonowym do konserwacji i smarowania uszczelek i problem znikl po 5 min.

Radziłbym wytrzeć ten smar do sucha. W gumę na pewno troszkę wsiąkło i tyle powinno starczyć. A piasek przyczepiający się do tych gum i trący na zakrętach raczej nie będzie służył dobrze osłonom....

Pozdrawiam