Carina II-kilka pytań o elektrykę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie:Chodzi o carinę ct150. a mianowicie:Czy te boczne migacze[te ,,łódeczki"] to rzeczywiście są migacze czy tylko atrapy?U mne one nie działają po rokręceniu okazało się że tam nie ma żarówek chociaż są jakieś kable zakończone wtyczkami.Widziałem kiedyś na skrzyżowaniu skręcającą carinę i też jej ten migacz nie działał,może to zależało od kraju ( przepisy dotyczące migaczy}Jak to u was wygląda? 2.Czy u was też nie działa kontrolka awaryjnych?Gdy je włącze to mrugają mi tylko te zielone strzałki.Wyjmowałem zegary i okazało się że żarówka jest dobra.3.Czy podświetlenie konsoli środkowej jest równomierne to znaczy czy wszystkie oznaczenia świecą tak samo?Bo u mnie świeci tylko ten od zmiany obiegu zew.-wew.ale on jest na środku i trochę światła,,przechodzi" na pozostałe suwaki.Czy tam jest tylko jedna żarówka czy jest więcej a ja mam tylko jedną nie przepaloną?Z góry dziękuje za odpowiedzi i POZDRAWIAM

Carina II nie ma z boku reflektorow migaczy tylko swiatla pozycyjne a kierunki boczne sa na blotnikach przednich.

łoooo rany ile pytań

Najpierw Carinus - mówimy o tojce jak moja .. ona ma kierunki bezpośrednio pod reflektorami

Po koleji:

Te łodeczki z boku w tojkach które szły na Polskę nie świecą - są fabrycznie zaślepione. Z prawej strony wymieniałem (TYC za 60zł) i tam jest miejsce gdzie można podłączyć żarówke. Jak w innych krajach nie wiem.

Z tego co pamiętam to migają i te zielone strzałki i kontrolka razem z nimi.

W konsoli środkowej jest chyba tylko jedna żarówka, aż dziw że to jest tak obmyślone że wszystko ładnie świeci... Może warto chociaż przedmuchać, skoro ledwo widac podświetlenie...

Pozdrawiam

Czyli łódeczki są Polsce tylko atrapami. Ja kiedyś kupowałem lewą po stłuczce kilka miechów temu.Też TYC-kosztowała 47 zł, postojówka[też lewa i też TYC]-46 zł.Reflektor na szczęście ocalał,ale spytałem z ciekawości-140 zł.Ciekawe ile by to wyszło w ASO-strach pomyśleć Co do kontrolki awryjnych to by znaczyło,że gdzieś w obwodzie jest przerwa.tylko gdzie? W konsoli piszesz Misiek,że jest chyba tylko jedna żarówka,ale czy u Ciebie też najbardziej wyrażnie świeci ten suwak zew-wew?Bo cała reszta to tak niby świeci,ale to tak chyba tylko przy okazji,niby widać co się gdzie reguluje,ale np.oznaczenia na suwaku nogi-twarz-szyba są w nocy mało czytelne.Zastanawia mnie to trochę bo niby dlaczego tylko jeden suwak miał by być wyrażny,a reszta nie.A może rzeczywiście tak jak piszesz,ten panel jest od środka zakurzony? Dziękuje i Pozdrawiam

Przepraszam .. nie było mnie.

Tak, suwak zew.-wew. świeci najmocniej ale żeby była jakaś kolosalna różnica w stosunku do reszty podświetlenia to nie mogę powiedzieć. Swoją drogą - żarówka jest chyba właśnie na środku (nie pamiętam już)... Gdybyś miał ściągać ten panel z regulatorami to przygotuj się na niezłe wygibasy i do demontażu sporej ilości plasitków...

Pozdrawiam