Centrany zamek w E9 liftback.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam zamiar założyć sobie takie cudo ale nie wiem którędy poprowadzić przewody od tylnych i przednich drzwi. W tylnych jesta zaślepka ale w słupku nie tzn trzeba wiercić?. Może ktoś zakladal to by pomogl mi ew. fotki mile widziane.

W tym modelu akurat nie zakładałem, ale w kilkunastu różnych innych .
Jest takie wyjście awaryjne że jeżeli nie chcesz wiercić to można zastosować pętlę z przwodów która będzie wychodziła z pod tapicerki drzwi, lub przez zaślepkę i chowała się pod tapicerkę słupka.
Musisz zastosować przewód elektryczny z dobrej jakości plecionki(miękki), dobrze zaizolować i ładnie ułożyć pętlę tak aby przewód mało się zginał przy otwieraniu i zamykaniu drzwi. To działa i jeżeli jest starannie zrobione to nawet nie przeciera się od razu...
Powodzenia!

No to jak to jest - w drzwiach są otwory ładnie zaślepione a w szkielecie nadwozia nic nie ma? Dziwnie....

no właśnie dziwne ze nie ma otworów w słupkach. Ale dziwna rzecz jest jedna że jak zdjałem plasik który jest pomiędzy przednimi siedzeniami to jest tam kostka z kablami do mechanizmu pouszczania szyb.

Ja mam Corolle E8 i też jest tak samo jak u ciebie.
Przez jakiś czas miałem zrobione tak jak napisał Kafar
I było całkiem dobrze pod warunkiem dobrego wykonania.
Obecnie mam zdjęte drzwi i zrobie to tak jak w większości aut, musze tylko znaleźć odpowiednie rurki gumowe.

Zobacz tu klik
Mam nadzieję że Madzia nie ma nic przeciw

Paniol dobrzr, że dałeś tego linka bo ja o tym temacie zapomniałam

Dzieki, ale 3 fotki sie nie wyswietlają począwszy od tylnych drzwi.

Faktycznie - postaram sie to naprawić.
PS. niestety nie da się tego naprawić.

[ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2005-07-27 09:36:39 ]

To trudno ale wielkie dzięki.
Pozdrawiam wszystkich.
A propos w E9 liftback jest stabilizator przechylow na przednim zawieszeniu bo w moim nie moge znalezc.

Jest