MotoNews.pl

CZYM ODKRĘCIĆ FOTELE W YARISIE? POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Z pewnością topić wyda się doś banalny jednak jeśli ktoś przerabiał temat demontażu foteli w Yarisie to wie o co mi chodzi..
Pozornie przykręcone są na 4 śruby typu torx..
Sruby mają jednak dodatkow nacięcie i coś mi się wydaje że potrzebny jest specjalna nasadka!?!? odkręcanie torxem o rozmiarze 45 kończy się przy dużym naporze zerwaniem struktury śruby?!?!?!
Pomocy!
Yariska ojca nabrała troche wody podczas ostatnich anomali pogodowych i musimy ją teraz osuszyć..
Dobrze wiecie.. im szybciej tym lepiej!

To prawda to już było - ja sobie nawet odpuściłem odkręcanie kanapy bo te śruby są naprawdę fest przykręcone (a propos w wersji sprzed FL są zwykłe chyba 13-ki).
W każdym razie jedź do ASO i o to poproś - tak przynajmniej sugerowali ci którzy odkręcają kanapy.
Jeśli zaś auto nie jeździ to jest problem...

Kurcze.. tylko co? Pojade do serwisu i poprosze zeby mi poluzowali????

Przecież zamokło i chcesz wysuszyć

Tak powinni testować ASO w magazynach motoryzacyjnych ... kategoria - podjeście do klienta

Pozdrawiam

Panowie!
U W A G A !!!!
Pojechałem dziś z ojcem do ASO "SZEWCZYK" i tak jak radziliście poprosiłem o poluzowanie śrub..
Samochód wjechał na warsztat, mechanik od razu zabrał się do pracy..
W pierwszym podejściu do pracy użył standardowej nasadki torx 45 jednak już po chwili okazało się że pan w uniformie jest raczej tradycjonalistą z epoki PRL..
Wspomniane klucze zamienił na niezastąpiony zestaw naprawczy..
Zgadnijcie jaki?

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

MŁOT
I
PRZECINAK

Myślałem że umre..
XXI wiek a mechanik w ASO używa do odkręcania śrub młota!?!?!
Kiedy zapytaliśmy czemu nie mają klucza dedykowanego do tego typu srub pan uznał że nie jest im potrzebny..
No ja osobiście uważam że przydał by sie
Co prawda nic nie zapłaciliśmy za odkręcenie to jednak kilka srub trzeba dokupić!?!?
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam!

Ja mówie BOMBA
Naprawdę to sie nadaje na test ASO .. "fachowość" czy jak to nazwać...

Dobre no
A ile za śrubkę?

Też mi sztuka!!!
Siłą!!???

Tiaaaaa...ASO Szewczyk (-)

DŻiZ !!! Nie o to mi chodziło. Do tego jest jakaś nasadka bo koledzy odkręcali te kanapy na potęgę do streetu...

O cene srub nie pytalismy!?!
W ostatnim czasie rozebrałem 2 samochody i zostały mi podobne srubki do foteli..
Tym czasem tapicerka się suszy..
Pozdrawiam!