Tuning Łady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema

Jestem posiadaczem Łady 2107. Chciałbym ją stuningowac,

wydając na to jak najmniej pieniendzy.

Interesuje mnie w jaki sposób moge nabyc:

1. Poszerzenia błotników, spoiler przedni i tylny
(takie jak ma na obrazku Krzysztof-Fleszer)

Jak można to zrobic samemu to prosze prospekty i wymiary
wszystko kierować na nr gg 4741707 lub na email cynio001@op.pl
lub jak ktoś ma to na skype

każdy chciałby tak......małe koszta a wóz podrasowany
Niestety tak sie nie da....tzn da sie ale totalnie zburaczysz auto i będzie sie nadawało tylko do......wiesz czego

Musisz sprecyzować słowo tuning.....czy to ma być tylko wizualna zmiana-poszerzenia i nic więcej.......czy mechaniczny.....czy kompleksowy......

Co do tuningu mechanicznego silnika to poszukaj na forum, a także na stronie głównej www.ladaklub.pl - znajdziesz tam naprawde dużo informacji.

p.s. poszerzenia VFTS można dostac na węgrzech - w polsce ich nie dostaniesz

A masz jakies informacje o wymiarach albo cuś ba ja na węgry

napewno nie pojade. A co do tuningu lada ma miec troszke wiecej

konia i dobrze wchodzic w poślizgi a wszystko za małą cene musi

być

p.s : skąd wziął je ten krzysztof czy jak mu tam ma taki obrazek bialej ladiszki z takimi poszerzeniami

[ wiadomość edytowana przez: LadaMan dnia 2005-08-15 18:14:03 ]

Cytat:
2005-08-15 18:12:48, LadaMan pisze:
A masz jakies informacje o wymiarach albo cuś ba ja na węgry napewno nie pojade. A co do tuningu lada ma miec troszke wiecej konia i dobrze wchodzic w poślizgi a wszystko za małą cene musi być p.s : skąd wziął je ten krzysztof czy jak mu tam ma taki obrazek bialej ladiszki z takimi poszerzeniami [ wiadomość edytowana przez: LadaMan dnia 2005-08-15 18:14:03 ]

Fleszer ma te poszerzenia VFTS właśnie z węgier....zamówił sobie chyba u Zoliego i tam odebrał.....koszt to coś około 200-400 zł wiec nie taka tania sprawa.

więcej konia nie zdobędziesz tanim kosztem.....oczywiściwe moim zdaniem...
najlepiej zrobić remont silnika i już ci przybędzie kilka koników....dużo daje sportowy wałek (300 do 800 zł), planowanie, obróbka głowicy (800-1000 zł), większy gaźnik np polonezowski weber, albo z wyższej półki weber dcoe (40, 45).........

Ja zrobiłem tak: całkowity remont silnika, przygotowanie głowicy, weber 45 dcoe i wywaliłem instalacje gazową.......efekt jest naprawde niezły - poczytaj sobie TUTAJ

Krzysiek pomimo że ma te fajne poszerzenia to dodatkowo ma naprawde przygotowany silnik z podwójnymi weberami, no i zawieszenie........

Tak czy siak to nic nie zrobisz bez kasy.....inaczej będzie to totalna kicha......

A co można zrobć wyczynowo Ładą 2107 z silnikiem o poj. 1.3l?

Można palić gumy w miejscu? Kręcić bączki? Driftowac jak Polody?

Co można zrobic efektownego mając seryjny 1.3l?

[ wiadomość edytowana przez: LadaMan dnia 2005-08-15 19:46:52 ]

Cytat:
2005-08-15 19:46:33, LadaMan pisze:
A co można zrobć wyczynowo Ładą 2107 z silnikiem o poj. 1.3l? Można palić gumy w miejscu? Kręcić bączki? Driftowac jak Polody? Co można zrobic efektownego mając seryjny 1.3l? [ wiadomość edytowana przez: LadaMan dnia 2005-08-15 19:46:52 ]

Można duuużo.

Można. Można. Oczywiście, że można.

Można ewektownie objechać inne efektowne auta.

No wiem przecie sam mam tą Ładę , ale czy mogę palić nią

gumy w miejscu? Kręcić bączki? Driftować? o to mi chodzi.

palic gumy - chyba można
krecic baczki - nie
driftowac - nie
na asfalcie. na snigu wszystko mozna a na szutrze pewnie tez

Jeżeli dobrze ją przygotujesz to wszystko to można - zapytaj Banię.

Cytat:
2005-08-15 21:17:38, janisz pisze:
palic gumy - chyba można krecic baczki - nie driftowac - nie na asfalcie. na snigu wszystko mozna a na szutrze pewnie tez

Palic gumy - mozna
Krecic baczki - mozna (nawet na asfalcie)
Driftowac - probowalem tylko w zimie, wtedy mozna

Od razu pisze ze wszystko robilem to moja ladzinka przez pare miechow po kupnie. Teraz niestety silnik jest tak roz.... ze szkoda go remontowac wiec ogladam sie za innym. Pewnie te szalenstwa daly mu tak w dupe.
Pozatym powiem ze jestem jedna z nielicznych osob ktorym podczas takiej wlasnie jazdy zerwalo okladzine ze sprzegla i zmielilo ja miedzy rozrusznikiem a kolem zamachowym. Dalej dalo sie tylko pchac

Cytat:
2005-08-15 22:21:33, _Vincenzo_ pisze:
Teraz niestety silnik jest tak roz.... ze szkoda go remontowac wiec ogladam sie za innym. Pewnie te szalenstwa daly mu tak w dupe.

No ja też troszke przesadzam.....silnik mam na dotarciu i nie przekraczam 3,5 tyś obrotów.....ale i tak nie mogę sie powstrzymać od mocnego przyspieszania...potem mam wyrzuty sumienia no i boję sie zeby coś sie nie spierniczyło....
ale powiem jedno-jak tylko dogram sprawy regulacji i wymienie zwężki w gaźniku no i załoze twardsze spręzyny to bez problemu będe grzał opony, wchodził bokami w zakręty czuje się tą moc...a jeszcze więcej siedzi ukrytych możliwości

Ale na tą zabawę zbierałem fundusze i części około roku...no i dalej zbieram

Cytat:
2005-08-15 21:17:38, janisz pisze:
palic gumy - chyba można krecic baczki - nie driftowac - nie na asfalcie. na snigu wszystko mozna a na szutrze pewnie tez

Janisz.. jak to nie.. ?? Yanosik ma 1,3.. i 95 KM - moge smialo powiedziec ze baczki bez problemu, a i nawet z driftem moze daloby rade.. ale chyba nie bez szpery...

[ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2005-08-16 00:11:20 ]

no nie no.....na zdjęciu widze jano za kierą swojego bolidu a obok siedzi pilot humel.....nie chwaliłęś sie ze to właśnie z janosikiem latałeś ładą

super to zdjęcie...ja bym sobie duze wywołał i w ramke oprawił

No doooooobra ale on pytał o seryjny 1.3 Moge postawić jakąś kase że bączków na asfalcie nie zrobi żadna łada poniżej 100KM i bez szpery.

Cytat:
2005-08-16 02:09:56, janisz pisze:
No doooooobra ale on pytał o seryjny 1.3 Moge postawić jakąś kase że bączków na asfalcie nie zrobi żadna łada poniżej 100KM i bez szpery.

To bys stracil te kase
Niestety zdjec ani filmow nie mam ale conajmniej z 10 swiadkow to bym znalazl (nie liczac babci ktora chciala Policje wzywac bo rzecz rozgrywala sie akurat w okolicy cmentarza a przeciez "zmarli musza miec spokoj" )

Cytat:
2005-08-16 02:09:56, janisz pisze:

to ile stawiasz bo mi kasy trza a bczki to codziennosc

No jestem ciekawy tego. Jak seryjna łada ledwo z piskiem rusza a piszecie że wasze kręcą bączki na asfalcie?

Cytat:
2005-08-16 11:41:30, janisz pisze:
Jak seryjna łada ledwo z piskiem rusza

janisz to chyba mocno zameczona!! przeciez łada tak mieli kołami ze oj juz o 1500 nie wspomne! ja 1300 od mielenia powyginałem drazki reakcyjne mostu a ty piszesz ze nie mieli ja nie wiem moze masz aparat startowy z wrc ??

Ej no dobraq to skoro na zlocie nie bedize wyscigow ani pewnie slalomu to zrobmy konkurs palenia gum! Jestem ciekawy i nie uwierze puki nie zobacze

tylko ja jeszcze nie wiem jaka łada przyjade to niespodzianka