Gdybym powiedzial ze... :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ze swoja lada z silnikiem seryjnym 1.5 bez zadnych przerobek z instalacja gazowa na 2 biegu wyciagam 100 km/h to ktos by uwierzyl? bo nie chce mi nikt wierzyc jhak komus powiem :/

no licznikowe 100 to realne 90 kilka. I powiedz jeszcze jakie masz opony i ile obrotów przy tej prędkości?

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

A ile wtedy masz obrotów?

no moze 90 kilka ale i to duzo... a obrotow to musze sie przyjrzec bo nawet nie spojrzalem dokladnie.. ale kolo 7000 chyba...

a opony mam z przodu 165/80 a z tylu 175/70 czyli chyba takie jak trzeba..

ja np na dwójce mam licznikowe 100 (realne ok 95 przy ponad 8000). Więc pewnie Ci licznik oszukuje więcej niż standardowe 10 km

-----------------

to na tych tuningowych zegarach?
jak sa wyskalowane?

gdyby to byla samara, to bym uwierzył, w 2107, niestety, jak nie zobacze, to nie uwierze,nawet w licznikowe 100km/h

licznik mi nie oszukuje bo sprawdzalem z kumpla Astrą i cos mi sie nie chce wierzyc ze masz 8000 na 2 biegu :| moze Ty masz cos nie tak z obrotomierzem... ale czekaj jutro sprawdze napewno ile mam i napisze wtedy.. licznik mam dobry na 100 %

ja nie wiem ile mam przy 8 tys bo tak nie jezdze,bo mi szkoda samochodu

miałem 2107 1.5 i wiem ze 100 km/h na 2 to nie było takiej mozliwosci

a i zalezy jakie mamy przelozenia na moscie... bo w ladach nie bylo tylko jednego przelozenia.. bylo kilka rodzai.. wiec nie musimy miec tyle samo obrotow

wiesz silniki w ladach roznie pracuja.. lada mojego starego tez 2107 nie moglem dociagnac do 5000

Grzesiek jestes z Bialego.. to dosc blizko.. jakies 60 km ode mnie.. mozemy sie zgadac i CI pokaze..

z tego co pamietam, 8 tys to wartośc końcowa na obrotomierzu.

Moc maks i moment napewno sa niżej połozone.
napisz ile czasu żes sie rozpedzał do tej setki na dwójce

no tak to wartosc koncowa.. ale ja tyle nie mam.. sprawdze jutro dokladnie... a rozpedzac to pewnie kolo 20 sekund..

Cytat:
2005-08-19 00:13:53, adwokatdiabla pisze:
a i zalezy jakie mamy przelozenia na moscie... bo w ladach nie bylo tylko jednego przelozenia.. bylo kilka rodzai.. wiec nie musimy miec tyle samo obrotow

Ja mam 1:4,1 więc Ty możesz mieć conajwyżej 1:3,9 czyli różnica 5% na lw obrotach. I nikt nie powiedział, że astra ma dobry licznik. Większość przekłamuje na +.

-----------------

chetnie to zobacze
mysle, ze niedlugo zorganizujemy jakiegos spota z fsoak, więc będzie okazja

p.s Yano-ale Ty masz jakies 95 KM,a nie standardowe 75

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-08-19 00:24:07 ]

Grzegorz2107 liczył chyba ile powinno być obrotów przy 100 na drugim biegu. I są to wartoścli zbliżone do tych co podałem, wiec na bank licznik masz do d...

-----------------

ale ta astra napewno sie nie myli wiecej niz Twoja lada.. wiec w mojej jest podobnie.. a obroty mowilem ze jutro napisze dokladnie... jutro mozemy pogadac jeszcze o predkosciach max lece spac.. do jutra...

Wszystko to bardzo ciekawe, ale dlaczego Ci elektrozaworek, albo inne tego typu zabezpieczenie nie odcięło Ja tam kręcić mogę samarkę pewnie i sporo tyle, ale aż mi żal serce ściska, dlatego wolałem fiata pomęczyć, albo skodę
Poza tym...na dole każdej wypowiedzi kolego mamy coś takiego jak "edycja" - edytuj posty nie tworząc kolejnych, po sobie następujących bo teraz wygląda jakby wątek miał kilka dni, a dopiero się zaczął
edited:
no właśnie Janosiku, masz chyba jakiś gówniany sprzęt badawczy który kosztował więcej niż nie jedna łada, ale nie więcej niż super odjazdowa astra

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-08-19 00:28:29 ]

no dzieki.. juz wiem ze moge edytowac.. a mi nic nie odcina bo nie ma raczej zadnych tego typu zabezpieczen.. mozna zarznac silnik bez problemu...