MotoNews.pl

Lada 2107 turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam lade 2107 1.3 zamontowałem turbine moze jest ktos chętny
kupna kitu rurbo do takiej łady moc to ok 150 ps
tylko sprzegło trzeba wzmocnic bo troche za słabe
Jak by co to zdiecia wysle

ps jestem tu nowy pozdrawiam wszystkich

Hej - ja szukam jeszcze tylko samej sprężarki ( od BMW td 525 ) do swojego zestawu - gaźnik od R5 alpine turbo, intercooler, i orurowanie.
Zestaw chodził już w aucie naszego kolegi Mkee z Bochni. Chcę to wszystko zestroić przed zrobieniem kapitalki silnika - żeby go potem od razu nie zarżnąć
Nie ukrywam ,że szukam takiej , która pochodzi jeszcze z 50 tys i nie będzie kosztowała więcej jak 300 -400 PLN
napisz coś o swoich dośiwaczeniachz turbo w ładzi. No i chętnie obejrzę fotki Twojego auita!!!!
pisz na mail goril @ interia.pl

A tak w ogóle to witamy
Pozdr
pawweł

Fajnie ze ktos tez przerabia ładzianke . Wiec tak ja ma turbo od golfa dizla 1.6 silnik jest seryjny tylko odprężony gaznik terz jest seryjny tylko przerobiony na z podcisnienia na mechaniczny.
Samochód chodzi tylko na gazie bo łatwiej tak przerobic
tak to reszta seria napakowałem jej 1.4 bara narazie chodzi
do 180 rozpędza się szybko a potem koniczą sie obroty bo mam tylko 4 biegi

No nieźle...ale za długo to ona chyba tak nie pochodzi
Nie za duże to ciśńienie???????

Sorki ja kretyn zemnie niechcący usunołem wiadomość od zaintresowanego kitem turbo do łady sorki dopiero ucze sie tu poruszać więc tak zdięc jedzcze niemam ale wygłąda to tak
turbo garret t3 golf 1.6 d intercoler od jakiegoś busa
wydech z tłumikiem od MTZ . Rury do interkulera i spręrzarki
reduktor do turbo gazowy i opis montarzu jak ktoś ma wprawe
przy ładziance to 2 albo 3 dni wystarczą na zamontowanie wszystkiego i odpręrzenie silnika potęcjał to jakiś 150 koni
można więcej ale sprężarka ędzie przeciążona
sprężarka jest dość duza wiec doładowanie jest dopiero przy
4 tys obrorów samochód jeżdzi więc można sie przejechać na tym zestawie pozdrowienia i jeszcze raz przepraszam kolege który wysłał mi wiadomość jakby co prosiłbym o ponowne wysłanie wiadomości dieki
a cena do uzgodnienia ale chciałbym zato kupić większą spręrzarke
i inter cooler chcemiec pod maską ok 200 kucyków
dwa miesiące to robiłem niewiem ok 2000zł
pozdrawiam

troche za duze ale i tak jest tylko momentami jak jezdzisz normalnie to jest jak w seri 65 koni dopiero jak wykrecisz ponad 4 tys obr to jest pełne doladowanie a cisniemie można zmnieszyc
i poprawić przepływ silnika moc pozostanie no ale totemat morze
pozdrowienia

Ja mam intercooler od fiata brava 1,9jtd.
masz coś oprócz turbo grzebnięte, że tak ostro jeździsz????? jakieś hamulce , zwieszenie???

wszystko seria tarcze już sie pogiely ale planuje od bmw 325 wenyle zawias terz musze przerobic lepsze amortyzatory stabilizator z tyłu twardzsze sprężyny .
A ty jaką moc chcesz miec w łdziance?

stabilizator włąsnie niedawno kupiłem - od fiata argenty. Widziałem teraz na węgrzech jakc się sprawuję łady ztym wynalazkiem z tyłu i myslę,że to jest niezbędne .
Jaką moc????
myslę, ok 100 - 120 KM zupełnie wystarczy
I albo będzie to na weberach ( jeden silnik) albo na turbo ( drugi silnik

O stary zapodaj fotki

jak odprężałeś????? grubsza uszczelka???? słyszałem o firmei która robi specjalne metalowe uszczelki

Odprężenie to w silniku 1.3 latwizna dwie seryjne uszczelki
w 1..5 niewiem musiał bym przeliczyć stopień sprężania

110 120 koni na mojej sprężarce spoko 0.8 0.9 bara seryjny silnik
seryjny gaznik wszystko dobtze zestroic przydało by sie na chamowni jezdzi juz fajnie polecam turbo zabawa jest ekstara
zwłąszcza na trasie bo wszyscy cie lekcewarzą a ty tylko czekasz na doładowanie i już cie niema szczeny w doł mowie wam ekstra zabawa

sorki musze już sie zmywać jutro będe pozdrowienia dla wszystkich
powodzenia w przerabianiu

ktoś mi mówił że jest firma która wykonuje specjalne metalowe uszczelki pod odprężanie. wycinają laserem z metalu

mowicie ze koszt takiej zabawy to okolo 2000zl??

Mysle ze dalo by sie zmiescic ponizej tej kwoty, ale na ty m sie nie oszczedza. Zalezy tez ile sam chcesz zrobic.
W krak jest firma dorabiajaca uszczelki, moge sie zapytac jakie grube zrobia(ja kiedys do moto robilem gruba bo ktos za bardzo ucia glowice)
Na pewno tez w ITOS(instytut tech obr. skrawaniem-czy jakos) krak wycinaja laserem - widzialem np z blachy chyba 6tki wycieta mape polski wielkosci pudelka od zapalek(no 1,5 pudelka) super dokladnie.
Z tym ze takie cudo sie chyba programuje najpierw, a za to sie placi slono raczej.

Popieram ze najfajniejsze w tuningu lady jest to, ze ktos lekcewazy cie, bo mysli lada, a ty pyk i jestes lepszy.
Z tym ze ja juz mam mniejsza zabawe, bo po mojej widac z zewnatrz ze jest grzebnieta, ale i tak sa uparciuchy co mysla ze beda lepsi.

Ale turbo to i mnie sie marzy z 2x poziomym, ale to nie z tym silnikiem.

taniej niż laserem wychodzi cięcie wodą. dokładnośc identyczna

Polecam filmiki z DCS
Np ten - TurboLada

Cytat:
2005-08-27 22:51:28, rogacek pisze:
taniej niż laserem wychodzi cięcie wodą. dokładnośc identyczna

Z tą dokładnością nie trzeba tak przesadzać. Uszczelka może być z pewna tolerancją zrobiona i nie musi to być zegarmistrzowska robota. W Gdańsku dorabiają takie coś posługując się jak sądzę skanerem. Stara uszczelka jest wzorem. Jak wycinają to nie wiem, ale robią też takie do odprężania z obustronnie miedzianą blachą.

Cytat:
2005-08-27 23:01:20, Krzysztof-Fleszer pisze:
Polecam filmiki z DCS Np ten - TurboLada

Fleszer: hehe.. sciagnalem wszystkie... juz jakis czas temu i pokazuje niedowiarkom co z lady za potworka mozna zrobic.. hahahah - bo nie moga uwiezyc...