| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maciass TOYOTA DRIVER Toyota Carina II Człuchów | 2005-08-30 14:27:23 Czy ktoś z posiadaczy tego samochodu wie gdzie dokładnie znajduje się końcówka odpowietrznika zbiornika paliwa???
Zawsze miałem problemy z zapowietrzającym sie zbiornikiem, a raz nawet tak się zassał ze samochód stanął.........moge oczywiście odkrecać korek od wlewu ale to sie chyba mija z celem.Czy ktoś już się z tym spotkał??? Jak to udrożnic??? |
maciass TOYOTA DRIVER Toyota Carina II Człuchów | 2005-08-31 16:05:20 Cos chyba jest za bardzo nie tak, bo wczoraj wieczorem odkrecałem korek wlewu (lekko zassany) dziś jeszce nigdzie nie jechałem, od rana stoi na słoneczku, podchodze odkrecam korek a tu pssssssssssssssss............i to bardzo konkretne. Czy nie pogarsza to przypadkiem osiągów silnika i nie daje popalić pompie paliwowej????..........Pomóżcie, przy okazji wyczyściłem korek i odpowietrzenie działa ale po godzinie stania......psssssssssss...... |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-08-31 22:09:09 moja zawsze syczy. mam to gdzieś. ważne że pali i jeździ |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2005-08-31 22:34:07 Miałem kiedyś niedrożne odpowietrzenie zbiornika paliwa i problem nasilił się do tego stopnia ,że nie chciał zapalić bez odkręcenia korka.Podciśnienie w zbiorniku wysysało paliwo z węży idących do pompy .To też był diesel Z tego co wiem wąż odpowietrzajcy w Carinie kończy się gdzieś w belce |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-09-01 00:07:19 Mógł się zapchać otworek w odpowietrzniku. W moim jest mosiężna wkładka z otworkiem ok 1mm |