MotoNews.pl

Toczenie kola zamachowego MK7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Toczyl ktos z was kolkow w essim ?? jak tak to ile mozna go stoczyc ?? i jak sie puzniej essi sprawuje ??
A by juz niezasmiecac ile moga kosztowac walki do essiego oczywiscie sportowe

za jakies 3200zł kupisz cały kit czyli dwa wałki popychacze spręzynki albo same wałki za około 2200zł ceny dotyczą firmy Kent Cams pozdro

ja mam toczone koło zamachowe i teraz własnie przetaczamy koło następnemu klientowi,z mojego punktu widzenia wrażenia jak najbardziej pozytywne,nie należy spodziewac się oszałamiających wyników ale wyraźnie czuje się, że auto lepiej się dokręca, w moim rsie odchudziłem koło o 1.3 kg. jeżeli chodzi o wałki to można smiało zainwestowac w cat camsy,cena cirka 2kpln.
BTW:jeżeli masz zamiar toczyc koło to zapraszam na prv

a co dokladnie daje to przetoczenie? poza mniejsza masa jakie sa wrazenia inne?

Cytat:
2005-09-02 21:11:07, borys pisze:
a co dokladnie daje to przetoczenie? poza mniejsza masa jakie sa wrazenia inne?

w skrócie,mniejsza masa pozwala na szybsze napędzanie się silnika czyli wchodzenie na obroty

ale to jest sprawdzone czy takie sa odczucia?
odpala tak samo? bo jak masa kola mneijsza to rozrusznik sie chyab wiecej napracuje.... dlugo juz to masz?
rozumie ze toczone to jest wszedzie indziej niz w miejscu stykania sie z tarcza sprzegla?

Cytat:
2005-09-02 21:15:54, borys pisze:
ale to jest sprawdzone czy takie sa odczucia? odpala tak samo? bo jak masa kola mneijsza to rozrusznik sie chyab wiecej napracuje.... dlugo juz to masz? rozumie ze toczone to jest wszedzie indziej niz w miejscu stykania sie z tarcza sprzegla?

ja sprawdzam to od ponad 3 lat i nie narzekam,nie zauważyłem różnicy w odpalaniu,toczy się powieżchnie nie stykające się (nie robocze)

pytam bo musze myslec o nowym sprzegle i moze przy okazji bym to kolo odchudzil...

Cytat:
2005-09-02 21:19:11, eres pisze:
ja sprawdzam to od ponad 3 lat i nie narzekam,nie zauważyłem różnicy w odpalaniu,toczy się powieżchnie nie stykające się (nie robocze)

a jak wygląda kwestia wolnych obrotów przy odelżonym kole?

Cytat:
2005-09-02 22:08:44, masterostry pisze:
a jak wygląda kwestia wolnych obrotów przy odelżonym kole?

o dziwo zmian nie dostrzegłem,zostało tak samo jak przed w/w modem

a co do wyboru 10 ,20 ,30 % jak zadecydowac mam załatwione za 60 zł tylko jaka faze moze macie jakies pomysly ??

jaką fazę?? możesz sprecyzowac o co biega??

Koledze pewnie chodzi którą opcję wybrać 10,20,30%

dukat82,
jak zrobisz to daj znac na forum co i jak bo temat mnie tez zainteresowal
(w razie czego sosnowiec nie jest na 2 koncu Polski w koncu)
pozdro