Konie mechaniczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich czy ktos poradzi- mam samarke (wlasciwie tata 1300 z 92roku i nie mam pewnosci ile to ma koni. w dowodzie w rubryce KM jest "--" pewnie ktos wie byloby fajnie wiedziec

Wg danych katalogowych,dla silnika samary 1300 z gaźnikiem dane są następujące:
moc: 65 km/5500 obr/min
moment:95 Nm/3500 obr/min

dokladnie a predkosc katalogowa to 148km a idzie 160 przynajmniej moja

Cytat:
2005-09-06 21:34:08, Weider pisze:
dokladnie a predkosc katalogowa to 148km a idzie 160 przynajmniej moja

Idzie z licznika 160 czyli realne moze 148

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

no dobra szkoda ze 65 tylko. myslalem juz moze ze 75. ale i tak jak pusta jest to ladnie idzie. wlaśnie z bratem testujemy przyspieszenie...

yanosik wydaje mi sie ze moja nie oszukuje

Cytat:
2005-09-08 21:42:30, Weider pisze:
yanosik wydaje mi sie ze moja nie oszukuje

hehe a mi sie wydaje że twoja też oszukuje....takie już są te ładowskie zegary. Mi przy pomiarze także licznik oszukiwał ale w malych ilościach....u Leszka było więcej różnicy. Sprawdzane zegary ładowskie oszukują poważnie od 100 km w górę. Nie ma szans by te zegary prawidłowo i idealnie wskazywały prędkość
i nie ważne czy to samara czy klasyk

No chyba ze masz ideał

pozdrawiam

Każdy predkosciomierz oszukuje. To jest normalne

nie ja mam ideal

Zasada nieoznaczonosci mowi ze im szybciej jedziesz, tym trudniej wyznaczyc twoje polozenie a tym samym wyznaczyc predkosc

A tak na powaznie. Jesli jest napisane 65 koni to z cala pewnoscia jest ich ok 40

no dobra panowie niech wam bedzie skoro oszukuje to oszukuje to zapewne jechalem 170 albo i lepiej

A ja wam powiem że jak Samarka byla jeszcze młoda (3 letnia) to udało się polecie 170 km/h (a mówiąc ściślej tyle przynajmniej pokazywała wskazówka) Tego osiągnięcia nie powtórzyliśmy ale szczerze to nie próbowalismy hehe

ha troszke przesadziłem pomyliłem się - to było polonezem z silnikiem 1.4 16V Rover lada tyle nie bylo ale 160 udało się przekroczyc

[ wiadomość edytowana przez: ladadriver dnia 2005-09-12 19:54:22 ]