| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-09-10 09:51:22 Witam
Właśnie wróciłam od Wernera gdzie Niunia ma wymieniany olej i termostat. Ponieważ jestem ciekawska no i muszę uzupełnić dane na mojej stronie zapytałam go jakim olejem będzie zalewana, bo trzeba jakby co do dolewki. Powiedział że SYNTETYKIEM czyli takm jak teraz Jestem w szoku - 15 letni silnik mojej Niuni, który nie bierze nic nad normę oleju (czyli pomiędzy wymianami co 10 tyś km nic nie dolewam) jest zalewany olejem syntetycznym Jednak, w związku z kosztami, Niunia zostanie zalana pół syntetykiem. Jeszcze nie umiem wyjść z podziwu Jaka to musi być szczelność
PS. Werner składa KE7 z 1980 roku dla salonu w K-cach jako auto pokazowe. Widziałam silnik - jakie to piękne!! Wyglądał jak nowy!! Widziałam też zderzaki chromowane (które wła snie odebrał z chromowania) - jeden 750 zł. Ogólnie mówi, że jeździ i szuka wszystkich tych szczególików bo auto ma być odrestaurowane identycznie jak oryginał. Auto ma też teraz robioną blacharkę. Oczywiście wszystkie części ORYGINALNE z TOYOTY Może jak skończy ją robić to mi się pochwali?? Zrobiłabym zdjęcia... |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-09-10 13:16:19 Dziękuję dziękuję Właśnie wróciłam. Mam do wymiany jeszcze tłumik - byłam w zakładzie zapytać ile kosztowałoby to - 190 zł z robocizną. Termostat (oryginalny z Toyoty) wymieniłam - teraz wskazówka jest rózno w połowie i tak powinni być Jeszcze jedna rzecz wynikła bardzo niespodziewanie - musiałam wymienić klamkę zewnętrzną od kierowcy, gdyż jak się okazało ktoś próbował włamać się do Niuni nie udało się bo śruby jakoś wytrzymały (a moze ktoś pspłoszył złodzieja??). W każdym razie myślelismy, ze śruby się poluzowały ale jak Werner zdjął tapiecrke i zobaczył to w srodku to powiedział, że jedna śruba jest wyrwana i że kluczykiem tego zrobic nie mogłam Straszme, przecież to stare auto.
Zrobiłam jazdę próbną - Niunia ma spokojniejsze obroty i czuję różnicę w prowadzeniu ![]() |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-09-10 18:48:45 Jedno słowo..(+obrazek)
Toyota
Winszuję Madziu |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-09-10 20:31:01 No i ja pogratulować !!!!!!!!!!
Chciałbym aby moja taka była |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-09-12 08:31:28 dziękuję dziekuje za miłe słowa zaraz Toyką się lepiej jeździ ![]() |
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2005-09-12 09:44:42 pokaz foty i nakreć filma jak sie nią lansujesz jakbyco wrzuce |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-09-12 10:02:56 Nie mam ani aparatu cyfrowego ani tym bardziej kamery mozesz pomarzyć ;P |