MotoNews.pl
12Wałki sportowe do DOHC (11396/0)

Wałki sportowe do DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam na sprzedaz dwa prawie nowe walki od Swiatka model 384 bez napedu aparatu zaplonowego(zwykle 132) jesli ktos reflektuje to za 500zl komplet je oddam. walki sa nowe a nie napawane. po wszelki info prosze dzwonic do Swiatka bo nie chce wciskac zadnych kitow. On wam powie co mozna z nich wycisnac.

ech , jak bym w końcu znalazł prace to bym się zastanowił , ale w obecnej sytuacji takie wałki to tylko sfera marzeń takie życie

384? Wejdą tak od razu w zwykła głowice? Zwiększają wznios zaworów czy tylko inne czasy otwarcia? W jakich okolicach bedzie osiagana moc max przy takich wałkach?
Da się coś ztargować?

//KUPIE SILNIK 2000TC//

[ wiadomość edytowana przez: Dax dnia 2003-03-19 13:39:12 ]

cena nie podlega negocjacji. o szczegoly dzwoncie do swiatka. on wam wszystko powie(czasy, wznios itp)

Byłem u Świątka w Bydgoszczy i oni robili wielkie oczy na pytanie "co dają wałki typ 384 w 2,0TC?". Stwierdzili, że nie mają takiego typu jako jakiś ustalony standard i generalnie nie mogli mi pomóc.
Walezy: czy miałeś te wałki w swoim aucie? Jeżeli tak to napisz o nich coś więcej!

Za to dowiedziałem się, że w ciągu 1-2 tygodni są w stanie wykonać dla mnie wałki o dowolnej charakterystyce w cenie 800-1000zeta za komplet + 200zeta za regenerację głowiczek, która jest najczęściej bardzo wskazana. Początkowo padła cena 800, ale jak powiedziałem, że potrzebuję moc maksymalną koło 7500obr to stwierdzili, że raczej będzie to 1000. No i koniecznie trzeba dać twardsze sprężyny zaworowe.
Pokazali mi też budowaną właśnie przez nich replikę Lotusa 7 (silnik 1,4 16v Hondy) - miało to cudo wtryskowy układ dolotowy wykonany przez nich - kolektor z jedną dużą przepustnicą, przeprogramowany komputer fiatowski (SC). Koszt wykonania takiego wtrysku do gaxnikowej 2,0TC to ok.+4000zeta.

U mnie auto bylo mocne w okolicach 3,5 -6,5tys. wykresow z hamowni nie posiadam. NBaturalnie musi byc dlubnieta glowica, zawory. gaznik itp itd... mam jeszcze jeden taki walek, bo drugi juz poszedl do poloneza. Jest to walek ssacy, wydech moge do tego zalatwic ale z zebatka na aparat zaplonowy. cena sie nie zmienia. Walek ma calkowicie inne krzywki niz seryjne ale nie znam czasow bo stracilem te kartke od swiatka . to dziwne ze nic nie wiedza o tych walkach. to swiadczy tylko o tym ze maja tam niezly burdel i ze nikt nie testuje tych walkow na konkretnych silnikach, ciekawe skad oni biora pomysly na ksztalt krzywek? moze z glowy?

Cytat:
Koszt wykonania takiego wtrysku do gaxnikowej 2,0TC to ok.+4000zeta.

Najtańsi to oni nie są. Spójrz na to www.bgsoflex.com/megasquirt.html. Sterownik w okolicach $150 (i wg rozeznania, jakie robiłem, jest to dosyc prawdopodobna cena). Pewnie najwięcej pochłonie wystrojenie tego. Wadą jest brak modułu zapłonowego.

K.Y.

Cytat:
Najtańsi to oni nie są. Spójrz na to www.bgsoflex.com/megasquirt.html. Sterownik w okolicach $150 (i wg rozeznania, jakie robiłem, jest to dosyc prawdopodobna cena). Pewnie najwięcej pochłonie wystrojenie tego. Wadą jest brak modułu zapłonowego.

K.Y.

Z tego co zrozumiałem to cena była za usługę typu: dajesz im auto z silnikiem gaźnikowym, a odbierasz jeżdzące, zestrojone, mocniejsze z wtryskowym. Gdyby nie to, że fiatowskie silniki rodziny TC bardzo dobrze współpracują z twinweberami(solexami) to można by uznać, że te 4000 to mogłabybyć dobra inwestycja.

Walezy: ja zrezygnuję z Twoich wałków - potrzebuję ostrzejsze.

Znacie może kogoś w Polsce, kto robi dobre, twardsze sprężyny zaworowe do DOHC?

Ja wiem tyle ze Kazimierczak ( pewnien tuner z Krakowa ) podobno ma wzory wałków Abartha do DOHCów jakby cie interesowało Dax.
Naprawde koles jest dobry i polecam go z czystym sumieniem

Wrzuć jakiś kontak do niego

kontakt wrzucilem ci na priv

Cytat:
Ja wiem tyle ze Kazimierczak ( pewnien tuner z Krakowa ) podobno ma wzory wałków Abartha do DOHCów jakby cie interesowało Dax.
Naprawde koles jest dobry i polecam go z czystym sumieniem

...a robi jakies do sohc....moze ma wzory wałków alquati, lub PSB;];]

popytaj lub daj mi kontakt;]

odkopales stary post :> gwint w dupie Ci zerwa

Walezy masz jeszcze jakies sportowe walki do 2.0 dohc ?