Zawieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czeka mnie remont przedniego zawieszenia i odnośnie tego mam pytanko, ile mogą kosztować części:
- sworzeń prawy i lewy
- tuleje wachaczy 4 szt.
- łączniki stabilizatora 2 szt
- gumy stabilizatora 2 szt
taki wykaz dostałem na warsztacie do kupienia.
Jaki koszt tego wszystkiego mnie wyniesie?

Jaki silnik, rocznik etc.

cos wiecej abysmy byli w stanie pomoc...

Cytat:
2005-09-15 18:01:32, mackos pisze:
Witam. Czeka mnie remont przedniego zawieszenia i odnośnie tego mam pytanko, ile mogą kosztować części: - sworzeń prawy i lewy - tuleje wachaczy 4 szt. - łączniki stabilizatora 2 szt - gumy stabilizatora 2 szt taki wykaz dostałem na warsztacie do kupienia. Jaki koszt tego wszystkiego mnie wyniesie?

ano tak
rocznik to 92 (model 93) a silnik 1.8D

orientacyjne, usrednione ceny:

1) lacznik stabilizatora - 70 zeta/szt
2) tuleja wachacza - 15 zeta/szt (nie kupuj bron boze tanszych, tak jak ja zrobilem.. wymienialem je pozniej po 2000km..)
3) sworzen - 55 zeta/szt
4) guma (tuleja) stabilizatora - 30 zeta/szt

no to już coś wiem
ja wszystko liczyłem średnio po 30 zł, ale ceny są różne zależy od sklepu, mam nadzieję że zmieszczę się w całości z robocizną w 500 zł (oczywiście części będą kupowane w hurtowni)

a jak już się tyle wymienia, to może jeszcze by było do tego wszystkiego coś wymienić, tak przy jednej robocie??

Jezeli wymienisz wszystko to co napisales to zawiecha z przodu powinna byc juz miodzio. A tak przy okazji to jeszcze mozesz zobaczyc w jakim stanie sa koncowki drazka kierowniczego bo jak sa wybite to tez potrafia stukac.

- sworzeń 42zl/szt
- tuleje wachaczy 12zl/szt
- łączniki stabilizatora 40zl/szt
- gumy stabilizatora 7zl/szt

Cytat:
2005-09-15 20:21:00, mazzi19 pisze:
- sworzeń 42zl/szt - tuleje wachaczy 12zl/szt - łączniki stabilizatora 40zl/szt - gumy stabilizatora 7zl/szt

a mozesz podac marki poszczegolnych produktow?